SAI UUE VÕIMALUSE ⟩ Laagris päästeti haige koer, kes vireles ihuüksi lühikese keti otsas

lemmik.postimees.ee
Copy
Laagrist päästetud koer
Laagrist päästetud koer Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Väga kehvadesse tingimustesse jäetud eakas koer sai tänu ametnike kiirele tegutsemisele uue võimaluse.

Eesti Loomakaitse Seltsile saabus septembri alguses teade Laagris elavast koerast, kellel puudub kuut ja kes elab lühikese keti otsas. Kohapeale kontrollkäiku tegema läinud vabatahtlik leidis eest apaatse koera, kes vaevu jalgadel püsis. «Vaatepilt oli palju tõsisem, kui meile teatati. Koer oli väga kõhn, käpp vigane, silm mädanes, süüa ega vett polnud. Kuut oli küll olemas, aga väga halvas seisus,» sõnas selts sotsiaalmeediapostituses.

Vabatahtlik püüdis leida koera omanikku, kuid kodus polnud kedagi. Kirju täis olev postkast ning maja ees seisev ämblikuvõrkudega kaetud auto andsid alust aga arvata, et majas polegi pikka aega mitte kedagi viibinud. Naabritel õnnestus vabatahtlikult saada omaniku telefoninumber, kuid ka selle kaudu ei õnnestunud teda kätte saada.

Vabatahtlik võttis seejärel ühendust põllumajandus- ja toiduametiga, et ametnikke koera kehvast seisukorrast informeerida. «PTA ametnik tuli ise kohale, võttis koera kaasa ning toimetas ta Tallinna loomade varjupaika,» kiidab selts ametnike kiiret reageerimist.

Varjupaigas tehti koerale tervisekontroll, kus selgus, et ta on seniilne ja umbes 15-aastane. Lisaks oli ta tagumine vasak jalg tugevas põletikus ning seda katsid mädased haavandid.

Omanik on nõus koerast loobuma ning lähipäevadel liigub koer varjupaigast ära hoolivasse keskkonda, kus ta saab enda vanaduspõlve veeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles