VIDEO Maailma väikseim hobune: väärarenguga sündinud varsast sirgus uskumatult tubli lemmikloom

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kääbushobune Peabody kasvas üles koos koertega.
Kääbushobune Peabody kasvas üles koos koertega. Foto: FaithSanSeverino/Adam Smith/SWNS/Scanpix

USAs California osariigis San Diegos elab hobune, kes saadab päevi õhtusse koertega mängides ning ronib aeg-ajalt oma perenaisele kaissu. Seda kõike tänu sellele, et ta on lihtsalt nii väike!

Hobune nimega Peabody on arvatavasti üks maailma väiksemaid hobuseid, kaaludes kuuenädalaselt vaid 8,5 kilogrammi. Palju suuremaks ta aga ei kasvanudki.

«Üks naine helistas ja ütles, et tema märale sündis kääbusvarss, kes on nii väike, et ei ulatu isegi ema udarani ning seepärast ema hülgas ta,» rääkis hobuse perenaine, hobuste treener Faith Smith väljaandele The Dodo.

Loomakese saatus näis üsna nukker – veterinaar plaanis ta magama panna, kuna arvas, et varss oma väärarengu, kõverate jalgade ja vale hambumuse tõttu ei hakka isegi käima ega korralikult sööma ning kaua vastu ei pea.

Õnneks läks teisiti ning Peabody-nimelise hobuse tulevane perenaine sellega sugugi nõus ei olnud ning sõitis esimesel võimalusel pisikest varssa päästma. «Ta tahtis ainult süüa ja see oli minu jaoks märk, et see väike loomake tahab elada,» rääkis Smith, kes sai ka õige pea aru, et see oli õige otsus.

@faithfulminis

##peabodythesmallesthorseintheworld ##faithfulminis ##frenchbulldog ##babyhorses ##therapyhorses

♬ original sound - Faithful Friends Mini Horses

Nüüd on Peabodyst sirgunud imeline lemmikloom. Talle meeldib koertega mängida ja kõik nad koos käivad perekonnaga ka jalutamas. «Ma olen päris kindel, et ta on enda arvates koer,» sõnas perenaine.

Kuigi Peabodyle meeldib kodus aeg-ajalt ka pahandust teha, ei pane perekond seda talle pahaks, sest oma armsusega korvab ta kõik pahateod.

Siit videost saab näha, kui pisike on Peabody võrreldes täissuuruses hobusega. 

@faithfulminis

##peabodythesmallesthorseintheworld ##budweiserclydesdales ##WelcomeBack ##faithfulminis

♬ Funk it up - Official Sound Studio

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles