Raplamaa kolooniast päästetud vahva vunts Nero otsib päris oma kodu

lemmik.postimees.ee
Copy
Nero.
Nero. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Nero on üks 60+ koerast, kes päästeti selle aasta esimeses pooles Raplamaal asunud kolooniast.

Nero on hinnanguliselt 3–4aastane isane koer, kelle härrasmehelikest vuntsidest ja terasest pilgust on raske mööda vaadata. Algul ülimalt arg ja põgenemisvõimalusi otsinud Nero on nüüd olnud juba mõne kuu hoiukodus ning tasa ja targu kohanenud nii inimese seltsiga kui ka regulaarsete jalutuskäikudega (sh rihma otsas käimisega), samuti uute olukordadega. Nero on valmis päris oma koduks!

Hoiukodu iseloomustab Nerot kui rahuliku loomuga koera, kes naudib voodis magamist, armastab jalutuskäike ning on teiste koerte suhtes uudishimulik, kuid liigikaaslaseid pigem ligi ei lase. Lisaks on Nero päeval üksi kodus olles vaikne.

Hoiukodus on Nero elanud väikeste laste seltsis ning kuigi kohati on ta laste suhtes pigem umbusklik (kui lapsed möllavad), siis laseb ta neil end siiski silitada ja kaisutada.

Meeste suhtes on Nero veidi pelglikum ja uute inimestega harjumine võtab aega. Seega peab uues kodus kindlasti Nerole harjumiseks aega andma ning kannatlikkust varuma. Paneme ka südamele, et uus kodu peaks olema eriti hoolas, et välistada Nero võimalikke põgenemiskatseid (kogemuspõhiselt saab järeldada, et Nero võib üritada harjumise ja kohanemise faasis põgeneda ning lahtised uksed-aknad on selleks üks võimalus).

Nero hoiab kenasti puhtust, kuuma ilmaga armastab ujumist, kuid dušiga veel päris ära harjunud ei ole. Nero on seni elanud rahulikumas maalähedases keskkonnas ning üksikutel linnas käikudel on ta püsinud üllatavalt rahulikuna. Kuid siiski on näha, et linnaruumis väsib Nero kiiremini ja tahab rahulikku keskkonda tagasi.

Kui tunned, et Nero võiks olla sinu pere liige, siis kirjuta info@loomakaitse.eu või helista telefoninumbril 53463593.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles