Viis aastat Karlovas hulkunud kassike ootab õnnelikku elupööret

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Astra
Astra Foto: Tartu Kassikaitse

Astra on umbes 10-aastane kassitüdruk, kes hulkus viis aastat Tartus Karlova linnaosas ilma, et keegi oleks temast välja teinud. Viimaks aga jäi ta väga haigeks, mis omakorda andis tõuke täielikuks elupöördeks.

Viimastel nädalatel on Tartu kassikaitse vabatahtlikel Astra päästmise ja raviga käed-jalad tööd täis olnud. Kuigi Astra hulkus kohalike sõnul Tartus Karlova linnaosas juba viis aastat, hakkasid kohalikud ja ka kassikaitse vabatahtlik teda erilise tähelepanuga märkama alles paar kuud tagasi, kui panid tähele, et tal ripub rinnakus mingi asi. «Kuna kass oli piirkonnas ammu hulkunud, kuid keegi omaks  teda ei pidanud, oli ta seni tähelepanuta jäänud,» ütleb Tartu kassikaitse vabatahtlik.

Nüüd aga märgati ja hakati otsima omanikku. «Päästmiseni jõudsime möödunud nädalatel, kui tuli juba info, et Astra istumiskohale jääb verine jälg,» kirjeldab ta olukorra tõsidust.

Kuna omanikku välja ei tulnud, võttis kassikaitse riski (praegu on neil palju kasse, kelle ravikulud käivad üle jõu) ja viis kassi arsti juurde. Sealt saadi teada, et rippuv asi oli rinnanäärme vähk ning kohe läks Astra operatsioonile.

Nüüd on Astra olnud nädalakese hoiukodus, kus ta on väga vapper ja positiivses meeleolus. Juba esimestel päevadel jälgis Astra selge pilguga värviliste sulgedega mängupulka ja isegi püüdis seda käpaga püüda. «Astra ei paista oma käitumise poolest üldse nii vana,» leiab päästja.

Vabatahtliku sõnul on Astra olnud kodukass, sest ta on steriliseeritud ja esimestel aastatel tänavatel olevat ta olnud hästi toidetud, enesekindel ja väga hoolitsetud. Astra vajab väga abi ravikulude ning toidu eest tasumiseks ning otsib omale päriskodu, kus vanaduspõlve nautida. Uude koju saab ta minna alates oktoobrist (vaata lähemalt SIIT).

Annetamise info

Saaja: MTÜ Tartu Kassikaitse

Selgitus: Astra

Pangakontod:

SEB: EE581010220072929015, SWIFT/BIC:EEUHEE2X või

Swedbank: EE412200221042553213, SWIFT/BIC: HABAEE2X

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles