Teenistuskoer Vedur aitas Tartumaal metsa eksinud seenelised hädast välja

lemmik.postimees.ee
Copy
Politseikoer Vedur.
Politseikoer Vedur. Foto: PPA

Möödunud nädalavahetus tõi taas palju teateid metsa eksinud seenelistest. Õnneks on meil tublid politseinikud ja nende neljajalgsed kolleegid, kes vajadusel appi tõttavad. 

Reede õhtul kella 19 paiku sai häirekeskus teate, et Tartumaal on metsa eksinud kaks seenelist. Nad olid mõnda aega püüdnud metsast ise teed välja leida, kuid ajaks, mil väljas läks juba pimedaks, tekkis paanika ja paluti abi. Politsei korrapidaja tuvastas seeneliste umbkaudse asukoha ning asus neid telefonitsi juhendama. Samal ajal saadeti metsaserva koerapatrull.

Seenelistele selgema suuna kätteandmiseks lasti politseisõiduki sireeni. Saades tagasisidet, et abivajajad kuulevad sireeni ning püüavad selle suunas liikuda, saadeti neile omakorda metsa vastu teenistuskoer Vedur, kelle abil seenelised peagi ka metsast välja juhatati.

Politsei sõnul on väga positiivne, et aina enam seenelisi mõtleb metsamineku eel sellele, mis ta kaasa võtab ja mis ta selga paneb. «Nädalavahetuse otsinguoperatsioonid üllatasid heas mõttes sellega, et suur osa otsitavaid seenelisi olid end sättinud punasesse, oranži või teise erksavärvilisse riietusse nagu oleme soovitanud. Raskel võsasel maastikul hõlbustab see oluliselt abivajajate leidmist,» kiitis politseinik Ottomar Virk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles