HEA EESKUJU ⟩ Kodupakkumised kolooniast päästetud koertele rõõmustasid varjupaika

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Juunikuus päästis põllumajandus- ja toiduamet koostöös Varjupaikade MTÜ ja politseiga ühest Lääne-Virumaa elamust 27 koera, kes elasid kohutavates tingimustes. Nüüdseks on mitmed nendest koertest leidnud endale armastava kodu.

Kodu on leidnud üle kolmandiku koloonias elanud koertest.

«Oleme siiralt tänulikud, et lisaks rahalisele toele on koertele tulnud ka palju kodupakkumisi. Hetke seisuga on sellest seltskonnast uues kodus juba 10 koera,» teatas Varjupaikade MTÜ sotsiaalmeedia postituses.

Koertel on keeruline minevik ning mitmed neist ei ole eelnevalt sotsialiseeritud. Seetõttu peab nende koerte potentsiaalne uus omanik kindlasti varjupaigas koeraga mitu korda tutvumas käima ja koera tuleb harjutada kõikide pereliikmetega. «Hea meel on tõdeda, et mitu koera on leidnud huvilised, kes käivad nendega regulaarselt varjupaigas tutvumas ja suure tõenäosusega on nad juba peagi uutesse kodudesse minemas,» lisab varjupaik.

Üks päästetud koertest, kes on endale omaniku leidnud ja kannab nime Cleopatra, ei saa siiski veel uude koju minna, kuna tal on pisikesed kutsikad, kelle eest hoolitseda.

Koera tulevane perenaine Helen on Cleopatrat varjupaigas külastanud ja temaga selle lähistel jalutamas käinud nüüdseks juba kuu aega. «Aitäh, Helen, et oled otsustanud Cleopatrale nõnda pühenduda,» on varjupaik tänulik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles