VIDEO ⟩ Ohoh! Kaamera ette jäi hallhaigur, kes pistab ühe suutäiega nahka hiiglasliku roti

lemmik.postimees.ee
Copy
Ameerika hallhaigur neelab korraga alla terve roti.
Ameerika hallhaigur neelab korraga alla terve roti. Foto: Kuvatõmmis videost

New Yorgis jäi kaamerasilma ette Ameerika hallhaigur, kes pistis vaid ühe suutäiega nahka hiiglasliku roti. Sellega tegi Central Park'is tegutsev lind kohalikele ilusa kingituse, sest rotid on suurlinnas olnud nuhtluseks juba pikka aega. 

Video autori David Barretti sõnul tegi haigur esmalt rotile lõpu peale ning seejärel suundus tiiki ja kugistas ta alla.

«Ameerika hallhaigurid söövad palju kala, ent nad ei ütle ära ka lihakast suutäiest New Yorgi rottide näol,» kirjutas Manhattan Bird Alert asutaja Barrett Twitterisse postitatud video juurde. 

Hiljem lisas mees ajalehele The New York Post, et haigurid söövad veel konni, krabisid ja väiksemaid närilisi ning et rotid satuvad nende saagiks harva. Barretti sõnul on aga linnadžungli toiduahel tavapärasest pisut erinev. 

Lisaks sellele, et New Yorgi rotid prügis tuhnivad ja kaableid närivad, levitavad nad ka patogeene, mis võivad inimestel - eriti lastel - põhjustada kõhulahtisust, oksendamist ja palavikku.

Arvatakse, et pärast viimatisi üleujutusi metroojaamades, võivad rotid kujuneda veelgi suuremaks probleemiks. Seda seetõttu, et vesi uhas ka maa all peidus olnud rotid oma urgudest välja. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles