HARULDUS ⟩ Bostonis püüti invasiivne kala, kes hingab õhku ja suudab maismaal liikuda

lemmik.postimees.ee
Copy
Madupea
Madupea Foto: Shutterstock

Ameerikas Massachusettsi osariigis püüti Venemaalt pärit kala, kes on võimeline maismaal liikuma ja õhku hingama. 

Massachusettsis püüti üle kahe kilogrammi kaaluv 76 sentimeetrit pikk madupea. «Niipea, kui ta paati tõmbasin, tundsin ära kellega tegu: kurat, see on madupea!» kommenteeris Michael Powell, kes Bostoni lähedal kalastas. «Teadsin, et see pole selle piirkonna kala.» 

Madupeadel on kuni meetri pikkune piklik keha ja suur suu, milles on palju nõelteravaid hambaid, mis ei jäta ohvrile võimalust põgeneda.

Nagu nimigi ütleb, meenutavad need kalad välimuselt madu. Nad saavad ilma veeta hakkama kuni neli päeva ning on võimelised maismaal veekogude vahel märkimisväärseid vahemaid läbima. Kiskja toitub kõigist vee-elukatest, kes ette jäävad. 

Madupea sattus Ameerika Ühendriikidesse 2002. aastal. Kuidas see täpselt juhtus, pole veel teada. Süüdlaseks võisid olla akvaristid või Aasia toidu maaletoojad, kes vabastasid meelega eksootilisi kalu.

Esmalt leiti madupead Marylandist, seejärel vallutasid nad Delaware, Virginia, Pennsylvania, New Yorgi, New Jersey ja Arkansase. Massachusettsis on püütud vaid neli selle liigi isendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles