KOHUTAV ⟩ Seenelised leidsid Paide metsast julmalt hüljatud pimeda koera (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Selline koer oli jäetud Mündi metsa oma elupäevade lõppu ootama.
Selline koer oli jäetud Mündi metsa oma elupäevade lõppu ootama. Foto: Erakogu

Seenelised leidsid 5. septembri pärastlõunal Paide linnast Mündi metsast ilma peremeheta koera, kelle juurde oli jäetud hunnik krõbinaid ja veeämber, kirjutab Järva Teataja.

Koera leidnud naine rääkis Järva Teatajale, et koer oli tõenäoliselt metsa toodud üsna hiljuti, sest krõbinad olid veel kuivad ja vihmast läbi vettimata.

Kummaline oli ka asjaolu, et koer ei olnud rihmaga puu külge seotud, vaid seisis justkui tardunult ühe koha peal. Kohale kutsutud loomapäästjate hinnangul võib koer olla eakas, pime ning teda võivad vaevata veel mitmed terviseprobleemid.

Koerale oli pandud nälja leevenduseks hunnik krõbinaid ja ämbriga veidi vett.
Koerale oli pandud nälja leevenduseks hunnik krõbinaid ja ämbriga veidi vett. Foto: Erakogu

«Küllap ta (omanik – toim) teadis, et koer ei ole võimeline kuhugi minema ja püsib niikuinii söögi-joogi lähedal. Vähemalt seni, kuni metsloomad teevad koeraga oma töö ja lõpetavad ta maised vaevad,» märkis koera päästmisega tegelenud Erko Elmik Järva Teatajale.

MTÜ Paikass jagas sotsiaalmeedias ka videot, kuidas ta koera rihma otsa meelitas. «Ootasime ja vaatlesime ligi tund aega, kuniks Erko kohale jõudis ja proovis talle rihma kaela saada. Natuke pusis, aga sai, ning peale seda oli koer kohe sõber ja kõik võisid katsuda ja olla,» kirjutatakse video juures.

Praegu viibi koer, kel nimeks Taadu, MTÜ Aita Mind Koju hoole all.

Asjale soovitakse anda ametlik käik, sest seesugune teguviis ei saa jääda karistuseta, kuid seejuures vajatakse abi koera omaniku tuvastamisel.

«Arvestades, et sellised jätised teisele poole Eestit koera metsa viima ei viitsi sõita, siis koer peab olema Paide kandist ca 50 km raadiuses. Keegi kindlasti teab, kelle majapidamises on olnud selline koer, palun võta ühendust,» palub MTÜ Aita Mind Koju.

Kõigil, kellel on infot koera päritolu kohta, palutakse võtta ühendust MTÜga Paikass või Aita Mind Koju.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles