Hüljatud ja majja lukustatud kass toitus 52 päeva paberist

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Julmalt hüljatud kass Finn, kes on nüüd õnneks loomaarstide valvsa pilgu all kosumas
Julmalt hüljatud kass Finn, kes on nüüd õnneks loomaarstide valvsa pilgu all kosumas Foto: @Dierenopvangcentrum Vlaardingen Facebook

Hollandis Schidami linnas päästeti imekombel ellu jäänud kass, kes oli veetnud vangistuses 52 päeva ilma toiduta, süües majast leitud paberit. 

Maja eelmine omanik lahkus juuli alguses, misjärel pandi kinnistu enampakkumisele. Kõhnunud ja näljase kassi avastasid maja uued omanikud: loom viskus ukse avamisel vedruna inimeste vahelt välja. 

Sündmuskohale saabunud loomaarstidel õnnestus kass kinni püüda. Nad panid ta tilguti alla ja tegid põhjaliku läbivaatuse. Uuring näitas, et lemmikloom on toitunud majast leitud paberist. Õnnekombel oli kuskil ilmselt lekkiv kraan, kust kass vett sai juua. Kassikese kaal oli vaid leides 2,6 kilogrammi. 

Hetkel on kass, kellele pandi nimeks Finn, varjupaigas. Ta peab veel mõnda aega kosuma, kuid töötajad otsivad talle juba uusi omanikke ning head kodu. Politsei otsib maja eelmist omanikku, et selgitada välja, miks loom jäi tühja majja luku taha ning vajadusel esitatakse kuriteosüüdistus.

Finnile elatakse Hollandis väga kaasa ja seetõttu on varjupaik ka temast pisikese video teinud. Kiisut ootavad ees vaktsiinid ja kastreerimine, ta sööb tublisti ja võtab kaalus juurde. Ning ta armastab väga vett, eriti, kui see kraanist tilgub. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles