PÄEVAKÄPP ⟩ Nunnu nurrumootor Pärt otsib kodukest

lemmik.postimees.ee
Copy
Pärt.
Pärt. Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Armastavat ja sooja koju kodu otsib igati vahva kassipoiss Pärt. Ehk on just sinu diivanilt üks nurrumootor puudu?

Kaks vabatahtlikku olid parajasti ametis koristamisega, kui äkki läbi Kasside Turvakodu ruumide kajas vali plõnks. «Mis see oli?» ehmatas üks. «Eks vist nunnumeeter läks jälle lakke,» vastas teine ja pani lapi käest.

Kohe tuvastati ka süüdlane. Selleks osutus Pärt, väärikas, koheva karvaga, just parajalt pontsakas kassi-isand, kes oli pärast lõunauinakut puuride alt välja roninud ja nüüd magusasti ringutas.

«Kas kaisukarude tootjad on hakanud elusaid mõmmikkasse tegema?» imestas esimene vabatahtlik.

«Kuule Pärt, ole ikka natuke ettevaatlikum,» noomis teine. «Nunnumeeter läheb katki!»

Pärt ei taibanud üldse, mis toimub, vaatas süütute silmadega ja tammus paksudes villasokkides käppadel. Elavhõbe nunnumeetris hakkas jälle plõnksuma ja mulksuma.

«Ta ei saa veel aru oma mõjust inimestele,» arvas esimene vabatahtlik. «Ega vist jah,» vastas teine, «aga kui ükskord taipama hakkab, siis hoia piip ja prillid! Tulevane oma inimene peaks kohe notari juures ära käima ja kinnisvara Pärdi nimele kirjutama. Nurrikust saab nagunii maja valitseja.»

«Nii see ilmselt läheb. Kinnisvara on muidugi tühine hind õiguse eest olla taolise hurmava kassihärra alandlikuks teenriks.»

Turvakodu lisab, et isegi teised kassid tajuvad, et Pärdil on X-faktor. Vabatahtlikud on täheldanud haruldast nähtust: kõik Turvakodu nurrikud käivad tema juures peamüksudega sõprust lunimas. Kuid härra ei kasuta staari-positsiooni kurjasti – mõmmik saab teiste kiisudega hästi läbi. Talle sobiks kodu, kus mõni teine nurrik juba ees ootamas.

Pärt ise on inimeste suhtes veel natuke arglik. Kuid oleme veendunud, et peagi avastab ta kõik inimese sõrme ümber keeramise nipid ja hakkab hoolega harjutama paikassi ametit. Kui soovid endale toredat nurrmõmmikut, kellesse kõrvuni kiinduda, mine Pärti vaatama!

Kui sooviksid talle kodu pakkuda, siis palun võta turvakoduga ühendust aadressil info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles