VIDEO ⟩ Ehmatav juhtum Venemaal: loomaaia madu hammustas väikelast näost (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Venemaa loomaaias elav madu hammustas 5-aastast külastajat näost.
Venemaa loomaaias elav madu hammustas 5-aastast külastajat näost. Foto: Kuvatõmmis videost

Venemaal jäi videopildile šokeeriv hetk, kus loomaaia madu hammustab 5-aastast tüdrukut näost.

Videojäädvustuselt on näha, kuidas viieaastasele tüdrukule nimega Viktoria pannakse kaela ümber pruuni-valgekirju madu. Kui esialgu jääb mulje, et roomaja ei kujuta lapsele mingisugust ohtu ja on väga rahulik, siis mõne hetke pärast tõstab madu oma pea lapse näole väga lähedale ja haarab sellest kinni. Õnneks reageerib tüdruku läheduses olev täiskasvanu kiiresti ja tõmbab mao eemale. Väike Viktoria oli juhtunust silmnähtavalt šokeeritud ning hõõrus käega hammustuskohta. 

Tüdruku kaela ümber pandud mao ladinakeelne nimetus on Rhamphiophis oxyrhynchus ning tegemist on kergelt mürgise maoga, keda võib looduses kohata näiteks Ida-Aafrikas. Inimestele antud liiki ohtlikuks ei peeta, kuid kindluse mõttes viidi tüdruk haiglasse kontrolli. 

Enne rünnakut olevat Viktoria söönud kanaeinet ning mänginud loomaaias olevate kanatibudega. Üks teooria on see, et kana lõhn pani mao teda hammustama.  

«Maod on lõhna suhtes väga tundlikud,» ütles ekspert Jekaterina Uvarova ja lisas: «Kui madu oli näljane ja tüdruk lõhnas saaklooma järele, võis see provotseerida madu teda hammustama.»

«Madu võis tüdrukut hammustada ka inimeste liigse tähelepanu tõttu,» tõi Uvarova välja veel ühe võimaliku põhjuse ja selgitas: «Loom, keda kogu aeg puudutatakse ja kellel pole puhkamiseks kuhugi varjuda on pidevas stressis. See pole kunagi hea.»

Loomaaia töötajad väitsid, et madu pole kedagi varem rünnanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles