PÄEVAKÄPP ⟩ Omaniku ja peaaegu ka oma elu kaotanud Maša vajab hoiu- või päriskodu

lemmik.postimees.ee
Copy
Maša.
Maša. Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Möödunud esmaspäev algas Maša jaoks tavapäraselt. Tema 88-aastane perenaine pani riidesse, et minna turule hea ja parema järele. Ehk saab maiustada värske räimega, mõtles Maša. Kahjuks aga läks kõik teisiti. Perenaine ei tulnud ega tulnud koju…

Tuli hoopis perenaise lapselaps koos ühe naabrinaisega. Maša püüti transpordipuuri ja viidi hoopis oma kodust ära. Maša omanikuga oli juhtunud kohutav õnnetus – autoõnnetuse tõttu lahkus ta siit ilmast.

Kui Maša saabus turvakodusse, tabas vabatahtlikke tavalise tervisekontrolli käigus uus šokk – Mašal avastati piimanäärmekasvaja. Nii palju läbi elanud kassitirts pidi minema operatsioonile, kus tal kasvaja eemaldati. Esialgsel hinnangul on Maša nüüd kasvajast vaba, kuid arstide sõnul näitab vaid aeg, kas siirded hakkasid juba ka mujale moodustuma. Praegu seda meditsiiniaparaadid õnneks ei näita.

Maša on ühe kassikese kohta liiga palju läbi elanud – oma inimese ja kodu kaotus, saabumine varjupaika, stress ja hirm uues kohas ning seejärel raske haigus. Me soovime kogu südamest, et just Maša oleks see, kes järgmisena kodutee ette võtab.

Maša on paimaias karvapall, kes pärast raskeid läbielamisi igatseb ühe rahuliku päriskodu järele. Pehme diivan, soe ase, maitsvad toidu ja hellad paikäed – just see on see, mille järele Maša igatseb.

Maša ei peaks turvakodus olema, ta peaks olema päriskodus.

Kui sina saaksid talle päriskodu pakkuda, siis palun kirjuta aadressile info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles