Riia loomaaia külastaja oli känguru poosist nii solvunud, et kutsus politsei (5)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Magusalt magav känguru
Magusalt magav känguru Foto: Shutterstock

Riia loomaaia külastaja oli lõõgastunud kängurut nähes nii solvunud, et nõudis politsei sekkumist. Loom põõnas selili maas nii, et tema suguelundid olid nähtaval. 

Riia loomaaia töötajad on kängurumaja külastajate kommentaaride ja küsimustega harjunud. Küsitakse, kas sirutatud jalgadega loomad on terved; kas nad ikka söövad isukalt; kuidas puurielu neile mõjub. 

Ja alati selgitavad talitajad, et kängurute tervis on hea, nende toitumine on tasakaalustatud ning elutingimused on suurepärased. Ja selili magamine on neile iseloomulik, täpselt nii teevad nad ka oma kodumaal, Austraalias.  

Tavaliselt piisab külastajatele talitaja selgitusest, kuid üks mees oli väga haavunud, et hooldajad ei võtnud midagi ette isase känguruga, kes magas jalad laiali nii, et tema sugutunnused olid nähtaval. Ta esitas politseile kaebuse, et looma nägemine riivab tema tundeid.

Politsei pöördus loomaaia poole nõudega «hoiduda käitumisest, mis solvab loomasõbra tundeid». Selline asjade käik tekitas hooldajates tõesti suurt hämmeldust, vahendab Goodhouse.

Nad kirjutasid loomaaia kodulehele, et n-ö rikkumise parandamiseks on ainult kolm võimalust. Esimene on põrandakütte väljalülitamine, et kängurul poleks nii mugav ja tal poleks kiusatust lõõgastuda. Teine võimalus oleks tekitada loomale pidev taustastress, mis samuti lõdvestuda ei laseks. Ja kolmas võimalus, milles keegi kahju ei kannataks, on jätta känguru rahule ja usaldada talitajate professionaalsust, kes tema eest hoolt kannavad ning kinnitavad, et kõik on hästi.  

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles