Kummale poole hobune kõnnib ja mida vastus teie kohta ütleb?

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Julia Bradbury, kes ajas oma optilise illusiooni pildiga sotsiaalmeedia segadusse
Julia Bradbury, kes ajas oma optilise illusiooni pildiga sotsiaalmeedia segadusse Foto: Shutterstock

Telekuulsuse Julia Bradbury postitas Twitterisse hämmastava klipi. Naise sõnul näitab see, kas näete hobust edasi või tagasi kõndimas teie aju domineerivat poolt. Aga mis see tähendab? 

Kumb ajupoolkera sinu tegemisi juhib?

Vasak ja parem ajupool on terminid, mida kasutatakse tihti inimeste mõtlemisviisi selgitamiseks. Esimest korda 1960. aastal avaldatud teooria viitab sellele, et kumbki aju poolkera toimib erineval viisil.

Levinuim selgitus on, et domineeriva parema ajupoolega inimesed on loovamad ja intuitiivsemad mõtlejad. Neid kirjeldatakse sageli kui inimesi, kes näevad suurt pilti ja kogevad maailma oma intuitsiooni või emotsioonide kaudu. Arvatakse, et nad on suurema ettekujutlusvõimega, loomingulisemad ja sageli arvatakse, et paremad kaunites kunstides.

Domineeriva vasaku ajupoolega inimesi peetakse aga sageli analüütilisemaks ning nad võivad otsuste tegemisel rohkem tähelepanu pöörata detailidele ja loogikale. Nad oskavad paremini reaalülesandeid lahendada, matemaatikat teha ja saavad paremini hakkama näiteks lugemise ja kirjutamisega.

Seega, kui näete nende laialdaselt aktsepteeritud ideede kohaselt hobust tagurpidi kõndimas, võite olla loovam ja kunstilisem inimene.

Samas, kui näete hobust edasi kõndimas, olete pigem loogiline mõtleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles