KABULI LOOMAPÄÄSTEOPERATSIOON ⟩ Loomad pääsevad evakuatsioonilennule, varjupaiga töötajad mitte

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Pen Farthing Kabulis koerte puuri ees
Pen Farthing Kabulis koerte puuri ees Foto: Reuters / Scanpix

Briti kaitseminister lubas 25. augustil Afganistanis loomade varjupaika pidaval endisel merejalaväelasel Paul Farthingil riigist päästa 200 koera ja kassi. Evakutsioonilend tühistati ja lükati mitu korda edasi, loomade konvoi veetis lennujaama lähistel mitu põrgulikku päeva. Mees ei andnud alla ja lubas loomad päästa. 

Ühendkuningriigi valitsus korraldas tšarterlennu loomade Afganistanist evakueerimiseks. Varem keeldus sõjavägi ohutuse tagamiseks loomi lendudele lubamast ning võimud eraldasid raha erilennu jaoks. Loomad viidi Briti sõjaväelaste saatel Kabuli lennujaama. Lend läheb Taškendi kaudu Suurbritanniasse. 

Pen Farthing saab lõpuks 79 kassi ja 94 koeraga Afganistanist põgeneda, kuid on sunnitud maha jätma oma varjupaiga töötajad, kes on Afganistani kodanikud. Farthing on The Suni vaheldusel murest murtud ja kurb oma töötajate tõttu, kuid samas õnnelik loomade pärast. 

Loomadele on päästelennu jaoks kaasa pakitud hulk toitu ja muud tarvilikku: 125 kg kuiva lemmikloomatoitu, 72 purki konservtoitu, 270 liitrit vett, 12 tööstusliku suurusega paberrätiku rulli ja 20 pudelit desinfitseerimisvahendit kastide puhastamiseks.

Briti endine sõjaväelane Pen Farthing asutas 2007. aastal Kabuli koerte ja kasside varjupaiga. Tema varjupaigast sai esimene ametlik loomade päästekeskus Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles