Agressiivsed lehmad hõivasid ranna ja ründavad inimesi (2)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy

Kohalike infokanalite andmetel elab Korsikal umbes 15 000 lehma, kellest osa kuulub põllumeestele ja osa on metsikud. Viimastel kuudel on saare elanikud ja turistid hakanud regulaarselt silmitsi seisma tänavatel ja randades hulkuvate lehmade rünnakutega. 

Juulis ründas lehm 70-aastast naist, kes parasjagu koduaias pesu kuivama riputas. Naine viidi jalavigastusega haiglasse. Augustis toimus järjekordne rünnak, sel korral ründas vihane lehm Lozzi rannas 50-aastast turisti. Loom puskis meest sarvedega, kannatanu viidi kaelavigastustega haiglasse. 

Et vähendada rünnakuid puhkajate vastu, on võimud mõned avalikud rannad sulgenud. «Üks naine sai vigastada reiearterist vaid kahe sentimeetri kauguselt. Kui see nii edasi läheb, lõpeb see mõne surmajuhtumiga,» kommenteeris Lozzi vallavanem François Aquaviva. Lehmadega seonduva probleemi suurim kitsaskoht on see, et loomade kontrolli on seadusandlikul tasandil raske rakendada. Ange-Pierre Vivoni ütles, et praegu vastutavad vigastuste ja kahjustuste eest linnapead. «See on probleem, mis kestab ja süveneb,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles