GALERII Kõige tublimad! Selgusid Eesti kuulekaimad ja otsinguis parimad teenistuskoerad

lemmik.postimees.ee
Copy

Päästeameti Demineerimiskeskus korraldas 18. augustil teenistuskoerte otsingu ja kuulekuse võistlused, milles selgusid selle ala Eesti parimad tegijad. Vaata meeleolukast galeriist, kuidas võistlused kulgesid!

Teenistuskoerte otsingu ja kuulekuse võistlusel said kokku vabariigi parimad erilõhna (keelatud ainete) otsijad koerad. Võisteldi pagasi läbiotsimises ja kuulekuses. Osales 31 koeratiimi erinevatest ametkondadest: Politsei- ja Piirivalveametist, Päästeameti Demineerimiskeskusest, Maksu- ja Tolliametist ning Vanglateenistusest.

Keelatud ainete otsingu esikoht läks Tallinna Vanglale ja koerale Sky, teine koht PäA Demineerimiskeskusele ja koerale Lexus, kolmas koht EMTA-le ja koerale Sofi. PäA Demineerimiskeskuse pommikoeratiimid nuusutasid end esikümne viiele kohale.

Võistluse teise poole parimaks ehk kuulekaimaks teenistuskoeraks osutus Tartu Vangla koer Esti, teiseks tuli PäA Demineerimiskeskuse koer Melli, kolmas koht läks Viru Vangla koerale Knox.

«Osalejate tase kuulekuse võistluses oli väga kõrge, seetõttu jagati kohad poolepunktiste vahedega. Kuigi siin said ära märgitud koerad, siis nende tulemuste taga on siiski nende pühendunud koerajuhid,» kiidab võistluse peakorraldaja PäA Demineerimiskeskuse peakoerajuht Urve Lageda.

«Tänased tulemused tõi koerajuhi ja koera koostöö ning suurepärane ettevalmistus. Koos veedeti pikk õpetlik võistluspäev, nii et kaugema nurga inimesed jõudsid koju alles südaööl. Kuid kõik see tasus end kuhjaga ära, sest saadud kogemused ja üksteisega jagatud teadmised tõstavad meie Eesti turvalisust läbi veelgi parema võimekuse otsida lõhkeainet, tubakat ja narkootikume,» lisab ta.

Tolli ja politsei narkokoerte võistlused toimuvad iga-aastaselt, osalenud on ka koerad välisriikidest. Eriväljaõppega koertele sobivad võistlused korraldab Päästeameti Demineerimiskeskus teisel korral – kui esimesel aastal osales 18 teenistuskoera, siis sel korral oli võistlejaid juba 31.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles