Tartus visati kass julmalt viienda korruse aknast välja (2)

lemmik.postimees.ee
Copy
Aknast alla visatud kass Pätu.
Aknast alla visatud kass Pätu. Foto: Tartu Kassikaitse

6. augustil vastu ööd visati Tartus Pika tänava korrusmaja viienda korruse aknast välja kass Pätu, kes vajas juhtunu tagajärjel suulaelõhet korrigeerivat operatsiooni.

9. augustil kirjutas Tartu Postimees, et loomapiinaja suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Kass Pätule ulatas abikäe MTÜ Tartu Kassikaitse, kes toimetas ta kiiresti kliinikusse abi saama. Tartu Kassikaitse sõnul on nii kõrgelt alla kukkunud kassidel tavaliselt hulgitraumad, paljudel lausa sellised, et peab nad eutaneerima.

Pätu viidi Maaülikooli kliinikusse, kus selgus, et tal on palju õnne olnud – ei olnud luumurdusid, siseorganid, põis polnud rebenenud, kuid kahjuks oli tal ulatulik suulaelõhe, mis on enamikel kõrgelt kukkunutel, ja selle raviks tuli teha operatsioon.

Loomakaitsjad loodavad, et Pätu suulaelõhe kasvab ilusasti kokku ja uut korrigeerivat operatsiooni ta ei vaja. Lisaks oli Pätul murdunud üks kihv ja tema kaal oli ainult 3,48 kilogrammi, mida on suurekasvulise isase kassi kohta väga vähe.

Pätu on ülisõbralik, väga leplik kassikene, kes tahab väga hellust. Operatsiooni käigus sai ta kastreeritud ja kiibitud. Koos paljude analüüside, operatsiooni ja haiglapäevadega oli arve ca 1100 eurot. Lisanduvad kordusanalüüsid ja kontroll kliinikusse.

Praegu on õnneseen Pätu hoiukodu hoole all.

Pätu vajab väga abi raviarve tasumisel. Annetuse info:

Saaja: MTÜ Tartu Kassikaitse

Selgitus: Pätu

Pangakontod:

SEB: EE581010220072929015, SWIFT/BIC:EEUHEE2X või

Swedbank: EE412200221042553213, SWIFT/BIC: HABAEE2X

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles