TRAHV MAKSMATA Pesaleidja MTÜ krediteeris Triinu Liis McNairni leppetrahvi

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Justin ja Triinu-Liis
Justin ja Triinu-Liis Foto: Erakogu

Triinu Liis McNairni kasside teema on loomasõprade seas suurt pahameeletormi tekitanud. Kuigi kasside lõplik saatus pole veel teada, soovib kiisude loovutaja MTÜ Pesaleidja omalt poolt teema lõpetada, sest selle looga seotud aja- ja töömaht on kasvanud liiga suureks. 

Pesaleidja MTÜ teeb sotsiaalmeedias avalduse, et krediteerib suunamudijale esitatud leppetrahvi ning lõpetab omalt poolt selle teema. Eelmine lugu on loetav siin: Suunamudija Triinu Liisi kassid viis varjupaika abikaasa Justin. 

Triinu Liis ja Justin McNairn pidasid oma käitumist õigeks ning endal süüd ei näe. Avalikkusele tõid nad selgituseks, et ei mäletanud lepingu sisu, sest see sõlmiti ammu. Neljapäeval, 12. augustil lubas paar teha ka kõikidele küsimustele vastava live-ülekande, kuid mõni tund hiljem tühistasid oma lubaduse. 

Pesaleidja teadaanne:

Pesaleidja krediteerib leppetrahvi, lõpetame selle vaenutsemise ja kutsume ka teisi seda tegema. 

Oleme Pesaleidja juhtkonnaga üksmeelselt võtnud vastu otsuse krediteerida Eesti kuulsaim leppetrahv. Pesaleidja mõistab endiselt hukka meie MTÜst adopteeritud loomade loovutamise teise varjupaika ja meie kontaktivõtmiskatsete ignoreerimise. 

Küll aga ei ole praegu toimuv üleriigiline kättemaksmine igas foorumis ja meediakanalis antud rikkumise eest enam vajalik. Lisaks oleme veendunud, et konkreetsed inimesed enam ühtegi looma ei adopteeri, seega puudub võimalus neid ka hiljem hüljata. 

Meie huvi pole olla selle avaliku vaenu eesotsas, kuhu oleme tahtmatult kolmanda osapoolena sattunud, veel enam juriidilise nõudega. 

Arhiveeritud leping hoiupaiga ja adopteerija vahel.
Arhiveeritud leping hoiupaiga ja adopteerija vahel. Foto: Pesaleidja MTÜ



See leppetrahv ei korva juba ammu enam MTÜ liikmete kulutatud aega, mis on kasside otsese abistamise asemel kulunud kirjade, telefonikõnede, arutelude ja hilisema aruandmise peale. 

Toome veel eraldi välja, et Pesaleidja MTÜ arhiveerib kõik meie loovutuslepingud. Seega ei vasta tõele väide, et meil pole allkirjastatud lepingut alles. Samuti on antud teguviis ainukordne ega kordu enam tulevaste lepingurikkujate puhul. 

Pesaleidja MTÜ loomade hoiu- ja ravikulud kaetakse vaid annetuste abil. Kuidas neid täpsemalt toetada saab, näeb siit

Pesaleidja kinnitab, et tühistas arve omaalgatuslikult, et mitte veel rohkem aega inkasso- ja kohtuvaidlustele raisata.

Mitmed teised blogijad on teinud üleskutse loomade hoiukodu toetada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles