ANNA OMA PANUS 27-pealisest kolooniast päästetud lemmikud vajavad hädasti sinu abi!

Raili Stina Reidla
Copy
Koerad olid alatoitumises ning nende kehad olid kaetud armide, kärnade ja haavadega.
Koerad olid alatoitumises ning nende kehad olid kaetud armide, kärnade ja haavadega. Foto: Varjupaikade MTÜ

Juunikuus päästis põllumajandus- ja ioiduamet koostöös Varjupaikade MTÜ ja politseiga ühest Lääne-Virumaa elamust 27 koera, kes elasid kohutavates tingimustes – neile ei olnud tagatud arstiabi ega isegi mitte joogivett. 

Kogu päästeaktsioon sai alguse tänu ühele tähelepanelikule loomasõbrale, kes edastas vihje koerte kohta Eesti Loomakaitse Seltsile. Sealt liikus info juba edasi ning tänu loomakaitsjatele jõutigi kohta, kus koeri väga viletsates tingimustes peeti.

Majas, kus koerad elasid, oli väljakannatamatu hais ning toas ei olnud üldse õhku. Osa suurt kasvu koeri olid nende jaoks ilmselgelt liiga väikestes näitusepuurides. Lisaks oli ühes puuris neli nooremat tegelast ja kogu selle segaduse keskel olid pisikesed, ligi ühe kuu vanused kutsikad, suured silmad sisenejaid põrnitsemas.

Põrandad olid kaetud väljaheidete ja uriiniga, kõikjal vedelesid määrdunud kaltsud ning mitte kusagil ei paistnud ühtegi veekaussi. Koerad olid vigastatud ja haiged. Üks väikesi kutsikaid imetav koeraema oli lausa reieluumurruga. Varjupaiga veterinaarülevaatusel selgus, et luumurruga oli ta olnud umbes kuu aega.

Koerte transportimisel Tallinnasse aitasid kaasa Eesti Mastifite Tõuühing, Jäägriabi ning Eesti Loomakaitse Selts. Tallinna loomade varjupaigas ootasid töötajad, kes koerad vastu võtsid. Loomakaitsjate tööpäev lõppes kell 3 öösel.

Järgmisel päeval tehtud veterinaarsel ülevaatusel selgus, et kõik loomad olid alatoitumuses, emastel koertel olid liigse poegimise tagajärjel nisad ebanormaalselt välja veninud, mitmel olid kasvajad, mõnel vajasid silma pisaranäärmed kirurgilist sekkumist ja koerte kehad olid kaetud armide, kärnade ning haavadega.

Lisaks sai selgeks, et nad on sotsialiseerimata ja kardavad inimesi. Päästetud koerte hulgas oli kaks tiinet koera, kes tõid hiljem varjupaigas ilmale kokku 11 kutsikat.

Varjupaiga töötajad ja vabatahtlikud tegelevad iga päev koertega, et nad õpiksid inimest usaldama ja saaksid juba peagi leida endale oma esimesed armastavad kodud. Enne uutesse kodudesse loovutamist tuleb koerad aga terveks ravida.

Kokku kulub kõigi 27 päästetud koera raviks ja protseduuriks ligikaudu 10 000 eurot.

Seetõttu algatasime annetuskampaania ja palume heade inimeste abi, et tasuda koerte ravi ning operatsioonid.

Anna oma panus siin!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles