Kullafavoriit kohtles olümpial oma hobust julmal moel

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Moodsa viievõistluse suurfavoriit Annika Schleu
Moodsa viievõistluse suurfavoriit Annika Schleu Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Sakslannast maailmameister Annika Schleu kohtles Tokyo olümpiamängudel oma hirmunud hobust šokeerivalt. Samal ajal karjus tema treener: «Löö kõvemini!» 

31-aastast Schleut kritiseeriti toimunu eest sotsiaalmeedias palju ja teravalt. Saksa sportlane juhtis viievõistlust enne viimast viimast ala, takistussõitu.

Tema hobune sattus paanikasse kohe võistluse alguses. Naine püüdis hobust kontrolli alla saada, kasutades raevukalt ratsapiitsa ja kannuseid. Treener Kim Rainsner karjus kõrvalt, et hobust tuleks kõvemini lüüa. 

Hobune aga meelt ei muutnud ja pisaraid Schleu pidi võistluse katkestama.

Schleu ja Rainsneri käitumine mõisteti sotsiaalmeedias hukka. Seitsmekordne koolisõidu olümpiavõitja Isabelle Werth oli juhtunust šokeeritud. «Mul on hobusest kahju. Loom on viievõistluses pelgalt transpordivahend,» ütles Werth.

Ka Saksamaa Ratsaspordiliit reageeris pärast võistlust. «Oleme viievõistluse takistussõidul toimunu suhtes kriitilised. Meie maailmas on ratsutamine partnerlus hobuse ja ratsaniku vahel. Siin aga peetakse hobust vaid varustuseks. Reeglid peavad kaitsema mõlemat,» vahendas liidu pressiteadet mtvuutiset.fi.

Schleu kommenteeris hiljem: «Kõik ei ole nii, nagu võistlustel paistis. Meie, sakslased, oleme tuntud kui head ja tundlikud sõitjad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles