Kass, kes varastab naabritelt kõike, mis hambusse mahub

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Kass, kel saagiks saiake
Kass, kel saagiks saiake Foto: Shutterstock

Kassid on tuntud oma isepäisuse poolest. Kui vaid lastakse, uitavad nad heameelega õues ringi. See China nimeline kassike aga ei armasta tühjalt ringi lonkida. Tema pättuste tabamiseks oli perenaine Monica sunnitud lausa valvekaamera paigaldama. 

Chinale meeldis tulla ja minna siis, kui ta ise soovis, ja perenaine teda ei takistanud. Aga paraku oli kassil harjumus kõik hambusse mahtuvad asjad naabrite juurest koju tassida. Otse välja öeldes käis kass vargil. Ühel päeval, kui naise välisukse ette oli kokkuveetud asjadest lausa kuhjake kogunenud, otsustas perenaine, et nüüd aitab ja paigaldas valvekaamera.

Kass tõi näiteks pisikesi puuklotse, justkui oleks tal ehitus pooleli. Väikese kingipakikese. Ilutulestiku ja paki sigarette. Kass teadis, millised asjad käivad paaris, kui tuli koju sokiga, läks ta kohe teise järele ja tõi ka selle ära. Välgumihklid ja kiisude mänguasjad. Kui perenaine asjad naabritele tagasi viis, olid need õige pea jälle kodutrepil ja ta sai kassi etteheitva pilgu osaliseks: «Hei, kas sa ei mõista, et ma tõin need sulle?»

Miisult pahategude kommet küljest võõrutada ei õnnestunud, perenaine seadis hoopiski oma värava külge spetsiaalse kastikese, kuhu agara China toodud asjad poetas ja naabritest omanikud nendel järel käisid. Õnneks olid naabrid kõik mõistvad ja suhtusid kassi harjumusse humoorikalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles