GALERII Ratastoolis koer naudib elu täiel rinnal

lemmik.postimees.ee
Copy
Tänu ratastoolile saab Yuna nüüd taas elu nautida (pildil koos oma peremehega).
Tänu ratastoolile saab Yuna nüüd taas elu nautida (pildil koos oma peremehega). Foto: SWNS / Scanpix

Ratastool andis palju läbi elanud koerakese elule taas hoo sisse.

Liikumisprobleemid hakkasid Inglismaal Paigntoni linnakeses elavat Yunat kimbutama juba siis, kui ta oli alles 4-kuune kutsikas. Tal diagnoositi hemivertebra, haigus, mis kahjustas tema seljaaju, ning kuigi omanikud otsisid abi kõikjalt, et seda ravida, siis edu neid selles kahjuks ei saatnud.

Yuna läbis kaks selgroo-operatsiooni, mis kahjuks ebaõnnestusid. Kolmandat operatsiooni võib tema puhul pidada aga elupäästvaks.

«Me otsisime kõikjalt abi, et teada saada, mida ta vajab. Tema seisundi halvenemist oli väga raske pealt vaadata, sest ta ei saanud enam teha neid lõbusaid asju, mida üks koer on harjunud tegema,» rääkis koera omanik Matt väljaandele SWNS.

Lõpuks ei jäänudki mehel muud üle, kui vaadata muude lahenduste poole, kui ravimid. Guugeldades jäigi talle juhuslikult silma üks Ameerikas asuv firma, mis tegeles koertele mõeldud ratastoolide tootmisega.

Ratastool polnud küll odav lõbu, kui koera peremehe sõnul tasus investeering end kuhjaga ära ning on Yuna jaoks olnud elumuutev abivahend.

«See kõik on olnud väga raske, Yuna peab ikkagi käima väga tihti veterinaari juures erinevatel protseduuridel ja füsioteraapias, kuid meid on selles osas palju aidanud inimeste tugi ja ka rahalised annetused,» sõnas Matt.

Mati sõnul inspireeris kogu lugu teda niivõrd, et ta hakkab nüüd ka ise teistele koertele ratastoole müüma ja seda füüsilises poes, et koer saaks kohapeal tooli proovida. Mehe sõnul Suurbritannias sellist võimalust varem polnudki ning toole müüakse vaid netipoodides.

Vaata ka imearmsat galeriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles