FOTOD 5 vähetuntud koeratõugu, kes on pärit Aafrikast

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Sloughi
Sloughi Foto: Shutterstock

Lemmik esitleb viit eksootilist koeratõugu, kes on pärit Aafrika mandrilt.

Aafrikast pärit koeratõuge ühendavaks märksõnaks võib pidada töökust, vastupidavust ning tugevalt välja arenenud kaitse- ja jahiinstinkte – just neid omadusi vajavad nad eelkõige selleks, et selles soojas ja muutlikus kliimas hakkama saada.

Aïdi

Aïdi.
Aïdi. Foto: Shutterstock

Aïdi ehk aafrika mägikoer on Marokost Atlase mäestikust pärinev koeratõug. Selle koeratõu puhul on eriti tähelepanuväärne tema paks kasukas. Nad on karjakoera tüüpi koerad, kes kaitsevad oma territooriumi väga kindlameelselt, kuid kui neid õigesti kohelda, on nad väga sõbralikud. Keskmine eluiga on 11 aastat.

Sloughi ehk Araabia hurt

Sloughi.
Sloughi. Foto: Shutterstock

Sloughi ehk araabia hurt on Põhja-Aafrikast pärinev hurtade rühma kuuluv koeratõug. Selle haruldase tõu ajalugu katab suures osas saladuseloor, kuid teada on, et nad on läbi aastate olnud vägagi kõrgelt hinnatud jahikoerad, näiteks egiptlaste seas. Tänapäeval võib seda tõugu kohata näiteks Marokos, seal kasutatakse neid endiselt jahikoertena. Nende koerte usaldust on raske võita, aga kes on selle saavutanud, saab endale suurepärase lemmiklooma.

Coton de Tulear

Coton de Tulear.
Coton de Tulear. Foto: Shutterstock

See tõug aretati Madagaskaril ja on muu hulgas ka Madagaskari rahvuskoer. Tema esivanemad toodi saarele 16. ja 17. sajandil piraadilaevadel. Oma välimuse poolest eristub see väike valge karvapall siin toodud teistest koertest kardinaalselt. Üllatava faktina võib välja tuua, et nendel koertel on väga kõrge keskmine eluiga, nad võivad elada isegi kuni 19-aastaseks. Euroopasse jõudsid nad läbi Prantsusmaa alles 20. sajandi teises pooles.

Azawakh

Azawakh.
Azawakh. Foto: Shutterstock

Azawakh on Lääne-Aafrikast pärinev koeratõug. Tõug on saanud nime samanimelise oru järgi, on aktiivne osaline nomaadide, aga ka teiste hõimude igapäevaelus ning on oluliseks seltsiliseks nende laagrites. Teda kasutatakse peamiselt valve- ja jahikoerana. Tänu jahipidamisoskustele on nad äärmiselt kiired jooksjad ja väga vastupidavad, mistõttu on nad ideaalseks kaaslaseks igale jooksusõbrale.

Rodeesia ridgeback

Rodeesia ridgeback.
Rodeesia ridgeback. Foto: Shutterstock

Rodeesia ridgeback on Lõuna-Aafrikast pärinev koeratõug, kes kogub praegu populaarsust üle maailma, eriti USAs. Ka tema on väga hea jäljekütt ning on seega üks hinnatumaid jahikoeri. Samuti sobib ta, nagu mitmed eelmainitud tõud, suurepäraselt valvekoeraks.

Allikas: The Spruce Pets, Vikipeedia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles