TÕELINE ARMASTUSLUGU ⟩ Hani Arnold viidi operatsioonile, igatsev kaasa otsis ta üles

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy

Hanede liigutav armastuslugu sattus ajakirjandusse, kui emane hani ei jätnud oma partnerit maha isegi operatsiooni ajal. 

Massachusettsi looduskaitsekeskus leidis lähedalasuvas tiigis elava Kanada hane Arnoldi lonkamas ja kukkumas. Keskus läks püüdis hane kinni, et loomaarst saaks ta läbi vaadata. 

Uuringute käigus leiti Arnoldi jalal kaks murdu. Kuna lind oli raskelt vigastatud, tuli talle operatsioon teha. Järgmisel päeval juhtus aga suur üllatus.

"Kui valmistusime Arnoldit operatsiooniks magama panema, kuulsime kliiniku uksele õrna koputamist. Pöördusime vaatama ja Arnoldi elukaaslane püüdis veranda kaudu kliinikusse sisse murda," kirjeldas eluslooduse keskus Facebookis.

Koputaja oli hani, kellega Arnold on aastaid naabruses asuvas tiigis elanud. Emane lind oli kuidagi aru saanud, kus Arnold asub, ja andis märku, et ei saa sisse.

Hane ei saanud sisse lasta, aga ta keeldus ka lahkumast. Emaslind vaatas kogu operatsiooni vältel läbi akna Arnoldi lõikust. 

Kui Arnoldi operatsioon oli tehtud ja lind narkoosist toimunud, asetati ta klaasukse lähedale, nii et armunud hanepaar nägi üksteist. Mõlemad rahunesid kohe, kui teist silmasid. 

Tõenäoliselt paraneb Arnold vigastusest täielikult, kuid teda ei saa veel loodusesse tagasi lasta. Tema abikaasa on tessassil endiselt valves ja Arnoldi raviprotseduure tehes arvestatakse, et kaasa saaks võimalusel tal pilku peal hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles