Koeraomanik, püsi valvel! Aiast plehku pannud koer pures jõhkralt rihma otsas jalutanud väikest koera

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tallinna äärelinnas läks aiast plehku pääsenud koer kallale rihma otsas jalutuskäigul olnud väiksemale koerale, kes sai pureda nii rängalt, et ravikulud olid koguni üle 2000 euro.

Vabalt aias toimetav koer on rõõmuks tervele perele, kuid tihti võetakse koera aias püsimist liiga iseenesestmõistetavalt. Aed võib olla ju piisavalt kõrge ja tihe, kuid seda tuleks sellegipoolest periooditi üle kontrollida, et lemmik plehku ei pistaks ning naabreid ei hirmutaks või koguni inimestele või teistele koertele kallale ei läheks.

Isegi kui koer tunneb end aias hästi ja koduselt, võib juhtuda, et võimaluse avanedes kipub ta omapead naabruskonda avastama. Näiteks on neljajalgne sõber pikema aja jooksul uuristanud varjatud aianurka auku või on lihtsalt aed mõnest kohast järele andnud. Teinekord võib ka suurtest hoovihmadest tingitud vee-erosioon tekitada aia alla piisavalt suure avause.

Aiast jalutama pääsenud koer võib olla ohuks nii teistele kui ka iseendale, näiteks Tallinna äärelinnas läks aiast plehku pääsenud koer kallale rihma otsas jalutuskäigul olnud väiksemale koerale.

Väiksem koer sai pureda nii rängalt, et ravikulud olid üle 2000 euro. Kannatanud koera ravi pidi hüvitama aiast välja pääsenud koera omanik, aga kuna tal oli piisav vastutuskindlustuskaitse, jäi raviarve kindlustuse kanda.

PZU Kindlustuse kahjukäsitluse juhi Jaanus Tanne sõnul on juhtumid, kus aiast põgenenud koer kellelegi kallale läheb, pigem erandlikud, kuid siiski tasub olla valvas, et koer näiteks ootamatult autoväravast välja välja ei lipsaks. «Isegi kui tegu pole tigeda koeraga, kes kedagi ründaks, tasub siiski olla valvas, sest näiteks tihedama liiklusega piirkondades võib hoopis juhtuda, et koer jookseb kogemata autole ette,» hoiatab Tanne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles