Paddy: kass, kes lohutab leinajaid

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy

Paddy on 8-aastane punase kasukaga kass, kes on osalenud arvatavasti enam kui 100 matusel ja on tavaline külaline Mayfields Woodlandi matmispaigas.

Kas teate, mida teie kassid kogu päeva teevad, kui nad pärast hommikusööki toast välja lähevad?

Christina Jonesil ja Stuart Hagueil polnud aimugi, et nende kass Paddy oli endale põhimõtteliselt täiskohaga töö hankinud, kui omanike arvates oli kiisu kadunud.

Pärast plakatite ülespanekut avastasid nad, et Paddy veedab iga päev oma aega matustel osaledes või lihtsalt külastajaid lohutades, kui nad oma lähedasi leinavad. Kassikese päevad mööduvad Co-op Funeralcare'i Mayfieldsi mälestuspargis Merseysides Easthamis.

Pärast tööpäeva lõppu suundub ta igal õhtul kell 18 koju õhtusöögile ja keerab end kerra magama. 

Christina ütleb Metro.co-le: «Me ütleme, et Paddy on tööl, sest tegelikult ta ongi nagu tööl. Ta on nii hella südamega kass ja on aastate jooksul aidanud nii paljusid inimesi. See on tõesti armas.»

Christina adopteeris Paddy 10 ja pool aastat tagasi, kui kuulis kohalikus farmis kahest kassipojast, kes vajasid päästmist. Nii saigi ta endale lemmikuteks Paddy ja tolle venna Maxi. 

Matusekeskuse töötajad rääkisid Christinale, et Paddy on aastaid iga päev parki tulnud, istunud ärasaatmistel, patrullinud matusetoas ja lohutanud leinavaid inimesi. Ta kõnnib isegi maruserongkäikudes kaasa. 

«See avas mu silmad, kui populaarne ta on ja kui paljud inimesed teda tunnevad,» ütleb Christina. «Ta ei käi kuskil mujal kui kodus ja tööl.»

Mälestuspargi töötajad jumaldavad samuti kõik Paddyt. «Inimesed tulevad juba ise paluma, et ta tuleks matusele, kuid muidugi ei saa seda kunagi päris kindlalt lubada.»

Paddy tunnustamiseks esitasid Christina ja Stuart tema kandidatuuri «Cats Protection National Cat Awards» auhinnale. Paddy on nüüd üks kolmest hoolivaima kassi kategooria finalistist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles