MIS TOIMUB?! ⟩ Üle kogu Eesti tapetakse koeri mürgi, nõelte ja muuga (7)

Copy

Mõne nädala eest kirjutas Lemmik Tallinnas koerte jalutuspargist leitud lihatükist, mille sisse olid topitud nõelad. Möödunud nädalavahetusel tuli taas sarnaseid leide päevavalgele mujalgi Eestis.

Seekord olid viinerite sisse topitud klaasikillud ning need leiti Tartust Kreutzwaldi bussipeatuse lähedalt.

«Hoiatuseks loomaomanikele: naaber leidis klaasikilde täis viinerid Tähtvere koertepargi lähedusest. Olge valvsad ja teatage kahtlastest inimestest politseisse,» kirjutas Andre Pukk Tähtvere Faceooki gruppi.

See pole ainus koeraomanikke ärevaks tegev leid Tartus. Mailis Palumaa leidis Annelinnas sardelli seest patarei, mille ta koer oleks peaaegu alla neelanud. «Armsad koeraomanikud, olge palun valvsad! Eile sain oma koera suust kätte Anne 61 maja juurde visatud sardelli, mille sisse oli peidetud nööppatarei,» postitas ta. 

Vihjeid süstemaatilise koerte mürgitamise kohta on tulnud ka Võru maakonnast Mõnistest. «Meie seas liigub ringi inimene, kes on mürgitanud vähemalt viis looma!» kirjutatakse postituses, mida on sotsiaalmeedias jagatud ligi pooltest tuhat korda. Koeraomanikud paluvad inimestelt vihjeid, et potentsiaalne mürgitaja üles leida.

Mitmeid vihjeid on möödunud nädalavahetuse jooksul tulnud ka Tallinnast. Mirjam Tallinnast saatis pildi, millel on lihatüki sisse peidetud traadijupid. Naise sõnul ei kaeva ta koer muidu kunagi, ainult siis, kui midagi söödavat leiab. Eile koeraga Karjamaa asumil jalutades ta sellise õõvastava leiu peale sattuski. Õnneks jõudis ta lihatüki enne ära rabada, kui koer selle alla kugistada jõudis.

Teravad traadijupid lihakäntsakas
Teravad traadijupid lihakäntsakas Foto: Erakogu

Eesti koerainimeste Facebooki grupis hoiatatakse Mustamäe ja Kristiine piirkonnas Tildri koeraplatsil jalutajaid, et ka seal võib leida mürgitatud toidujäätmeid. Samasugune hoiatus käib ka Aiandi koerteplatsi kohta, kus üks koer väidetavalt 14. juunil mürgitatud toitu sõi ja selle tagajärjel hukkus.

Samuti ringleb mitmetes Facebooki gruppides postitus, kus jagatakse fotosid bussipeatuses istuvast mehest, kes pealtnägija sõnul olevat vorstijupi sisse žiletiteri toppinud. Väidetavalt on meest nähtud ka Viimsis, Lasnamäel, Mustamäel ja ka Kristiines.

«Nägime, et pingil istub meesterahvas, kõrval õlu, ja hoiab käte vahel koeravorsti ning topib sinna metallasju. Tema kõrval pingil oli raseerimisžilett ja käes hõbedane münt. Ta toppis neid vorsti sisse!» rääkis pealtnägija Elu24-le.

Pealtnägija teavitas ka politseid, kuid politsei pressiesindaja Kerly Virki sõnul patrull härrat mainitud bussipeatusest ei leidnud ning inimesed võisid üle reageerida. «Asjaolu, et teataja ei suutnud naelal ja žiletil vahet teha, tõstatas küsimuse, mida ta päriselt üldse võis näha. Seda, millega mees tegelikult tegeles ning kas temast üldse kellelegi ohtu oli, jäi selgusetuks,» tõdes Virk.

Tartu Feliveti loomakliinik palub kõigil tähelepanelik olla, Külitses Luige tänaval ühe puu alt leiti vorsti sisse peidetud rotimürki. Koerakese elu suudeti õnneks päästa.

Rotimürk vorsti sees
Rotimürk vorsti sees Foto: Tartu Feliveti loomakliinik

Kommenteerib PPA pressiesindaja Kerly Virk:

Politseile ei ole seni esitatud ühtegi teadet, et mõni koer oleks viga saanud nõelu, okastraati või klaasikilde täis pikitud vorstijupi pärast. Ka ei ole politseisse pöördunud keegi, kes sellise leiu otsa oleks sattunud.

Sotsiaalmeediasse taoliste postituste lisamine on tänuväärt ettevõtmine juhul, kui kogukonda on vaja mis tahes ohtude eest hoiatada. Samas ei kao need ohud, kui võimalikku süüdlast ei tuvastata. Seepärast peaks käsikäes käima juhtunust politseile teatamine ning alles seejärel sotsiaalmeedia.

Kui kellelgi on kahtlus, et tema koer on sellise ohtliku sööda tõttu viga saanud või on kuskil mõne sellise vorstijupi leidjaks, siis palun andke sest omakandi korravalvuritele teada.

Paar nädalat tagasi kirjutas Lemmik Tallinnas hukkunud koerast, kes sõi Lilleküla koerte jalutusväljakul nõelu täis topitud lihatüki. Koeraomanike arvates aitaks selliseid probleeme ennetada koerte jalutusväljakule turvakaamerate paigaldamine, kuid ametnikud sellesse ressurssi panustama ei kiirusta.

Kahjustatud toit tuleks kindlasti esimesel võimalusel prügikasti visata. Loomaomanikel soovitatakse koerale ka selgeks õpetada, et maas vedelevat toitu ei tohi süüa, või kasutada suukorvi. Loe lähemalt siit. Selliste leidude kohta tasub kindlasti teha avaldus politseile ning teavitada ka Eesti Loomakaitse Seltsi info@loomakaitse.ee.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles