Vingerpuss: akvaariumist plehku pannud madu tegi USA kaubanduskeskuse töötajad ärevaks

lemmik.postimees.ee
Copy
Birma püüton. Pilt on illustreeriv.
Birma püüton. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hiiglaslik kolme ja poole meetri pikkune Birma püüton tekitas Louisiana kaubanduskeskuse töötajates mitu päeva parajalt närvikõdi.

Nimelt otsustas püüton nimega Cara, kelle igapäevatöö on lastele põnevaid vaatemänge pakkuda, oma turvalisest akvaariumist Louisiana kaubanduskeskuses plehku panna.

Keskuse töötajad pidid seepeale oma asutuse ajutiselt sulgema ning koos selleks puhuks kohale lennutatud spetsialisti, päästjate ja mitmete teiste ekspertidega hiiglaslikku madu mööda keskust kaks päeva taga otsima, vahendas NDTV.

Lõpuks leidsid nad mao lae alt väikesest avausest, kuhu tal oli õnnestunud kuidagi peitu pugeda. Mao päästmist jagas asutus ka sotsiaalmeedias ning videot sellest näeb allpool.

Video juurde lisati, et madu oli püüdmise hetkel täie tervise juures.

Cara on eriline ka selle poolest, et ta on albiino, ning tema talitaja Victoria sõnul on tegu vägagi rahumeelse, kuid uudishimuliku loomaga.

Birma püüton on üks suurimaid maoliike maailmas. Ta pole mürgine, vaid tapab oma saagi kägistamise teel. Inimestele nad spetsialistide sõnul kuigi suurt ohtu kujutada ei tohiks.

Loomaaia töötajate sõnul oli madu väga keeruline leida, kuigi teise kadumispäeva õhtuks oli neil juba enam-vähem teada, et madu kusagil lae sees liigub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles