PILDID JA VIDEO Koer päästis hirvebeebi uppumisest, heategu sai ka väärilise tänu

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy

Virginias elav Ralph Dorn kutsus 2. juuni õhtul oma koera Harley´t, aga koera ei tulnud. Mees läks koera otsima ja märkas looma maja taga järves, umbes 200 meetri kaugusel kaldast. 6-aastase koera kõrval paistis teinegi peanupp, Dorn sai mõne hetke pärast aru, et tegu on pisikese hirvepojaga. 

«Ma ei tea, kuidas metsloom sinna vette sai, kuid Harley ilmselgelt ei küsinud vaid hüppas vette ja ujus talle appi,» kirjutas Dorn oma Facebook´i kontol. 

Harley ujus hirvega kõrvuti kaldani. Dorn kohtus loomadega maismaal ja aitas loomad kaldast üles. Pärast seda, kui ta hirvepoja veest tõstis ja murule asetas, hakkas Harley õrnalt looma keha lakkuma.

«Harley ei tahtnud tema juurest ära tullagi,» rääkis Dorn ajakirjale People. «Ta muudkui suhtles pisikesega, lakkus teda ja hoolitses hellalt.»

Kui Dorn märkas eemal hirveema, viis ta koera koju. Emahirv ootas, kuni Dorn ja Harley olid silmapiirilt kadunud, ja kõndis siis koos oma lapsega minema.

Kuid järgmisel hommikul, kui Dorn ja tema naine Patricia kohvi jõid, juhtus midagi sama ootamatut.

«Harley hakkas rahutult ühest aknast teiseni jooksma. Avasin välisukse ja kuulsime, kuidas hirvepoeg häälitses,» kirjutas Dorn Facebooki postituses.

«Harley jooksis aia äärde ja leidis loomakese,» kirjutas ta. «Pisike lõpetas häälitsemise, liputas saba, loomad nuusutasid üksteist hellalt, pannes ninad kokku ja peale seda Harley tuli koos minuga rahulikult koju tagasi.» Hirved käisid koera tänamas. 

Dorn, kelle hinnangul oli hirvebeebi paar päeva vana, pole ei ema ega poega hiljem näinud. «Mu koer on kutsikast peale väga heasüdamlik olnud. Ta armastab kõiki, nii lapsi kui teisi loomi.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles