VIDEO ⟩ Koer istus kogu oma elu ketis, tema reaktsioon vabadusele ajab kõiki nutma

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Emane pitbull
Emane pitbull Foto: Shutterstock

Matheus Loyola töö on päästa loomi, keda nende omanikud ei armasta. Ja need loomad oskavad tänulikud olla.

Matheuse ülesanne on kaitsta nende õigusi, kes seda ise teha ei saa. Brasiilias ei saa paljud loomaomanikud veel aru, et neid saab loomade väärkohtlemise eest karistada. Ja Matheus hoolitseb nende õnnetute päästmise eest.

Sellele mehele pole koerte vilets elu võõras, ta näeb iga päev liiga palju piinatud ja halvasti koheldud loomi. Aga tema töö pole kaugeltki tänamatu, käppade ja sabadega vangid oskavad väga tänulikud olla.

Seda noort pitbulli hoiti terve elu ketis. Kogu senise elu pidi koer elama kitsal terrassil: paduvihmaga, leegitsevas kuumuses ja kontideni lõikavas külmas tuules. Koeral polnud isegi kuuti, kuhu halbade ilmastikutingimuste eest peitu pugeda, ja lühike ohelik lasi tal vaevu lamada. Koera kett oli täpselt nii pikk, et sai maja soovimatute külaliste eest valvata. 

Matheus ei jäänud ootama, et koera omanikus inimlikkus tärkaks, ta läks koos kolleegiga vaest koera päästma. Kui ta loomani pääsemiseks tabaluku läbi lõikas ja väravast sisenes, sööstis koer ketti rebides tema poole. Kuid see polnud viha vaid puhas rõõm. Loom mõistis kohe, et talle tuldi appi.

@delegado.matheuslaiola

VEJA O DESESPERO DESTA RESGATADA QUANDO ME VIU. Vida nova para ela 🙏🏻🐶🙌🏻🚓 #fy #fyp #tiktok #tiktokbrasil #parana

♬ som original - Matheus Laiola

Kui Matheus kartmatult koera ette kükitas, et teda vabastada, sööstis pitbull tema näo poole. Et oma päästja suurest tänulikkusest üle lakkuda ja musitada.

Ta lakkus mehe nägu ja käsi. Sel hetkel polnud maailmas õnnelikumat looma kui see koer.

Matheus saatis ta väärkohtlemisest päästetud loomade varjupaika. Väga vähe aega on möödas, kuid vabatahtlikud on talle juba uue kodu leidnud ja on kindlad, et teda armastatakse seal tõeliselt. See loom ei pea enam kunagi tänaval ketis istuma. Ka pitbulli endised omanikud on tuvastatud ja neile on looma väärkohtlemise eest täies mahus hagi esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles