Fotod ⟩ Õnnetu taskukutsu: ülearetatud koer sündis ilma silmadeta

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Ilma silmadeta sündinud koer Teacup umbes nelja kuu vanuselt.
Ilma silmadeta sündinud koer Teacup umbes nelja kuu vanuselt. Foto: Nicole Butler / SWNS / Scanpix

See väike koer on ehe näide kutsikavabrikute pahupoolest. Imepisikesena sündinud koer saabus Nashville'i varjupaika just ühest sellisest vabrikust ja teda kimbutab hulk terviseprobleeme.

Märkimisväärne fakt on, et varjupaika tõi kutsika tema kasvataja ise, sest ei saanud haige koera eest hoolitsemisega ise hakkama. Lisaks sellele, et Teacupi nimelisel koeral puuduvad silmad, on tal probleeme ka põiega, sest see on emakaga kokku kasvanud, ning esimestel elukuudel oli tal suuri raskusi ka söömisega.

Kuigi kutsikas on väliselt nunnu, kimbutavad teda mitmed terviseprobleemid.
Kuigi kutsikas on väliselt nunnu, kimbutavad teda mitmed terviseprobleemid. Foto: Nicole Butler / SWNS / Scanpix

Sündides kaalus Teacup, kelle vanemad on šnautseri ja nisuterjeri tõugu, ainult 450 grammi ning arvatakse, et täiskasvanuna kaalub ta umbes 3,6 kilogrammi.

Täiskasvanuna kaalub Teacup hinnanguliselt umbes 3,6 kilogrammi.
Täiskasvanuna kaalub Teacup hinnanguliselt umbes 3,6 kilogrammi. Foto: Nicole Butler / SWNS / Scanpix

Kasvataja eesmärk oli aretada koer, kes jääks võimalikult pisikeseks ja nunnuks ja keda rahva seas tuntakse ka kui «teacup»- ehk «teetassi»-kutsusid või taskukoeri (koeri, kes on nii väikest kasvu, et mahuvad teetassi).

Selle loo peategelane on näide sellest, miks niisugune aretustegevus on äärmiselt ebaeetiline. Paraku jätkub see seni, kuni leidub ostjaid, rääkis väljaandele Metro varjupaiga töötaja ja hoiukodude koordinaator Nicole Butler, kes koera eest praegu hoolitseb.

Tema sõnul ei saa koer ise arugi, et on pime – kuigi ta jookseb aeg-ajalt esemetele otsa, ei lase ta end sellest häirida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles