Tasub kõrva taha panna: kuidas eemaldada lemmiklooma poolt tehtud plekid?

Raili Stina Reidla
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Lisaks kõigele positiivsele ja rõõmsale, mida lemmikloomad meie ellu annavad, jätavad nad vahel endast maha ka suure korralageduse ja mustuse. Kuidas saada lahti erinevatest plekkidest, mida lemmikud tekitavad?

 

Kui tegemist on tahkete ainetega (näiteks lemmiku väljaheide, okse või mudatükid), saab neid ideaalselt eemaldada kinnaste ja paberrätikutega. Seda tuleb teha ettevaatlikult, et mitte muuta plekki suuremaks.

Kui uriini- või vereplekk on endiselt märg, siis leota plekki nii palju kui võimalik, asetades määrdunud alale paberrätikud või niiske lapi ja avaldades seejärel sellele survet.

Ala võiks loputada või niisutada jaheda veega. Tugevate plekkide jaoks võid kasutada ka soodavett.

Pärast seda suru rätik vastu plekki ning katsu imada sellest välja nii palju vett kui võimalik. Kui ka sellest pole abi, siis soovitame võtta appi plekipuhastusvahendid. Parim vahend on hapniku- või ensüümipõhine.

Lemmikloom naaseb määrdunud alale, kui ta tunneb oma isiklikku lõhna. Õhuvärskendajate kasutamine on mõttetu, sest need ei kõrvalda lõhna, vaid asendavad selle hetkeks paremaga.

Kui plekk on juba vanem ja kuivanud, oleks hea kasutada lõhna neutraliseerijat.

Kuidas eemaldada plekid riietelt?

Hilisemate murede vältimiseks tuleks plekki kohe loputada. Kõige parem viis on lasta riideesemel läbida täiesti tavaline pesumasina tsükkel. Enne kuivatisse panemist kontrolli kindlasti üle, äkki on vaja plekki veel korra pesta, kuna kuivatisse panek võib mõnikord pleki eemaldamist hiljem raskendada.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles