Sulle teada-tuntud toidud, mis võivad neljajalgsetele olla surmavad

Raili Stina Reidla
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Inimeste ja loomade organismid on erinevad. Just seetõttu võivad mõjuda mõningad toidud ja toitained meile totaalselt erinevalt. Ja mõnikord võib see lemmikule teha hoopis halba. Meie toome välja nimekirja asjadest, mida oma lemmikule kohe kindlasti anda ei tohiks!

Piim ja muud piimatooted

Kuumal päeval võib olla ahvatlev oma jäätist koeraga jagada. Selle asemel anna talle hoopis külma vett. Piim ja piimatooted võivad su koerale põhjustada kõhulahtisust ja muid seedeprobleeme. Need võivad vallandada ka toiduallergia, mis võib põhjustada sügelust.

Toored munad

Mõned inimesed toidavad koeri "toortoiduga", mis sisaldab kuumtöötlemata mune. Kuid suuremad veterinaararstide ühendused ei pea seda heaks mõtteks. Mune süües on võimalus saada salmonella või toidumürgitus.

Kohv, tee ja muu kofeiin

Kui soovid oma lemmikut aktiivsemaks muuta, anna talle mänguasi. Kofeiini andmine koerale võib lõppeda surmaga. Oma lemmik tuleb eemale hoida kakaost, šokolaadist, kooladest ja energiajookidest. Samuti leidub kofeiini ka mõnedes valuvaigistites ja ravimites.

Alkohol

Alkoholil on sama mõju koera maksale ja ajule kui inimestel. Kuid koerale kahju tegemiseks on vaja kordades väiksemas koguses alkoholi. Ainult väike tilk õlut, veini või hoopis alkoholiga toitu võib olla halb. See võib põhjustada oksendamist, kõhulahtisust, koordinatsioonihäireid, hingamisprobleeme, koomat ja isegi surma. Ja mida väiksem on koer, seda halvem see võib olla.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles