Lojaalsuse tipp: pimedaks jäänud koer mängis elu lõpuni nägijat

Raili Stina Reidla
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock
Kuldne retriiver Abel pani vaevu kõndides oma käppi valesti. Ta jätkas oma omaniku lojaalset juhtimist elu lõpuni vaatamata sellele, et loomake oli juba aastaid tagasi kaotanud oma nägemisvõime.

Abel ja Ken olid nii lahutamatud, et käisid jalutamas ka pärast asendusjuhtkoera leidmist, vahendab Mirror.

Läbi ajaloo on maailmas kuulsust kogunud mitmed kangelaskoerad, kuid Abel on üks erilisematest. Ta ei lasknud pimedusel kunagi takistada oma kohuse täitmist.

Abelit ja tema omanikku Ken Williamsit võis 1970. aastate keskel regulaarselt näha Walesi lõunaosas Cardiffi äärelinnas, kus nad koos õnnelikult elasid.

Kahjuks toob vanadus tihtilugu endaga kaasa tervisemuresid. Nii ka Abelile. Kenile teadmata oli vaikselt hakanud tema seitsmeaastane kaaslane kaotama oma nägemist.

Truu juhtkoer aga ei kavatsenudki kunagi Kenile sellest märku anda. Nad jalutasid alati ühte ja sama marsruuti ning Abelile oli see talletunud lihasmällu.

Mõnikord siiski märkas Ken, et Abel kõndis teel teistele inimestele aegajalt otsa, kuid mees ei kahtlustanud kunagi tõde.

Iga päev, tulgu taevast või pussnuge ning suures päikeselõõsas, juhatas Abel Keni ohutult kodust tööle.

Kui Abeli ​​seisund oli saanud lõpuks selgeks, pidi Ken leidma endale uue juhtkoera, kelleks sai kaheaastane must labrador Gay.

Aga Ken ei olnud nõus pärast meditsiinipensionile jäämist Abelist täielikult loobuma. Seega hakkas omanikule teed juhtima küll Gay, kuid iga päev mindi kolmekesi peale tööd jalutama.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles