Lemmikuga randa: vaata üle, millistes kohtades linnakoertel supelda lubatakse (1)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Suvise palavusega tahaksid paljud koeraomanikud oma lemmikut vees jahutada. Eesti Loomakaitse Selts uuris välja, milliseid Eesti linnade randasid koos lemmikuga külastada tohib.

Eestis on keelatud koeri ujutada avalikes supluskohtades, purskkaevudes ning keelumärgiga kehtestatud veekogudes. Koerte ujutamisel ja pesemisel tuleb käituda omavalitsuse koerte ja kasside pidamise eeskirja alusel.

Levinud koerte ujutamise kohad Tallinnas: Russalkast Pirita poole jääv rannariba, Merivälja muulist Viimsi poole jääv rannaäär 150 meetri ulatuses ja Raku järve põhjakalda osa, kus pole vastavat keeldu, Sepa tänava ja Paljassaare vaheline ala.

Tartus: eeldusel, et omanik tagab järelvalve oma koera üle, võib Tartus koeraga ujuda kõikjal väljaspool avalike supluskohtade alasid. Internetiavarustest otsides osutus lemmikuks Jänese matkarada ja Emajõgi (vetteminek Ihastest ja Luunjast). Samuti oli märgitud mitmed linnavälised kohad nagu Pangodi ja Saadjärve.

Pärnus: Mai ranna Mere tänava pikendusel Mai teises rannaosas, Raekülas Harju tänava rannas, Valgerannas suunaga linna poole (Kirbu), Vana-Pärnus Kirbu jõe suudmes (suunaga Valgeranna poole), kesklinna muuli juures.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles