VIDEO ⟩ Ehmatav hetk: hai sööstis pahaaimamatule linnule kallale otse pealtvaatajate silme all

lemmik.postimees.ee
Copy
Veelind langes hai rünnaku ohvriks.
Veelind langes hai rünnaku ohvriks. Foto: Kuvatõmmis videost

Austraalias oli seltskond sukeldujaid tunnistajaks ehmatavale vaatepildile, kui üks hai sööstis pahaaimamatatult vees ulpinud linnule kallale otse nende silme all.

Sündmus leidis aset Austraalias Port Lincolnis, kus video autor Benjamin Kessler oli parasjagu koos umbes 30-liikmelise seltskonnaga külastamas turistidele mõeldud haisid tutvustavat ekskursiooni.

Selleks, et haisid kohale meelitada, visati vette tuunikalu, kuid need hakkasid lisaks haidele kohale meelitama ka linde.

Selline konkurents haidele ilmselt eriti ei meeldinud. Videost on näha, et hai üritab mitu korda ühte vees ulpivat lindu rünnata ning lõpuks, mitmendal katsel, see tal ka õnnestub.

Video taustahelidest kostub, et juhtum tuli inimestele vägagi ootamatult. «Me olime väga ehmunud ja see kõik juhtus väga kiiresti. See vaatepilt oli vägagi aukartust äratav,» kommenteeris video autor väljaandele Daily Mail Australia. Tasub siiski märkida, et hai siiski hoiatas lindu enne, kui teda ründas.

Kessleri sõnul hai küll tappis linnu, kuid sülitas ta hiljem ikkagi välja.

Linnule kallale sööstnud hai oli täpsemalt mõrtsukhai (Carcharodon carcharias), kes on heeringahailaste sugukonda kuuluv suurim röövkala, peamine mereimetajatele jahti pidav kiskja ja kõige enam inimesi rünnanud hai. Täiskasvanud mõrtsukhai pikkus võib olla üle 7 meetri ja mass 3,3 tonni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles