80 aastat mõõna on lõppenud: Colorados nägi ilmavalgust pesakond halle hundikutsikaid

Raili Stina Reidla
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Colorados tehti ajalugu. Üle 80 aasta nägi taas ilmavalgust haruldane pesakond halle hundikutsikaid.

Mitmed Colorado loomaparkide töötajad on täheldanud vähemalt kolme haruldast hundibeebit. Arvatakse, et nende vanemad on looduskaitse all ning väljasuremisohus haruldased John ja Jane, keda nähti koos oma poegadega Denverist põhja pool asuvas piirkonnas.

Hall hundiliik likvideeriti Colorado osariigist 1940. aastatel ja alates sellest pole pea 80 aastat näha olnud ühtegi halli hunti. Jane saabus osariiki 2019. aastal ja John liitus temaga 2020. aastal. Nüüd on taas põhjust tähistada, sest hundid Jane ja John on teinud midagi erakordset.

Novembris viisid Colorado parlamendi liikmed läbi hääletuse, mis kohustas riiki hiljemalt 2023. aasta lõpuks töötama Colorado hallhuntide taasasustamise, taastamise ja majandamise kava kallal. Viimase vaatlusega teatasid Colorado ametnikud, et taastamise vaev on hästi kulgenud.

"Colorado on nüüd koduks meie esimesele hundipesakonnale üle mitmekümne aasta," ütles kuberner Jared Polis. "Tervitame seda ajaloolist hetke ja uut hundiperekonda Colorados. Kuna eelmisel aastal võeti vastu valija algatus nõuda hundi taasasustamist 2023. aasta lõpuks, on neil poegadel oma pere loomiseks üles kasvades palju potentsiaalseid kaaslasi. "

Loomakaitsjate sõnul jätkavad nad poegade jälgimist ohutus kauguses.

"Loodame, et meil on lõpuks fotosid, et dokumenteerida see tähtis sündmus. Kuid siiski jääb meile esmatähtsaks prioriteediks huntide mittehäirimine,” ütles bioloog Libbie Miller.

Colorado osariigis on hallhundid ohustatud liik. Halli hundi tabamise või tapmise eest osariigis karistatakse rahatrahviga 100 000 dollarit, vanglakaristuse ja / või jahiloa kaotamisega.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles