Kremli värskeim turvamees on lumekakk Buran: vaata, kelle eest ta müüre kaitseb

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Lumekakk. Pilt on illustreeriv.
Lumekakk. Pilt on illustreeriv. Foto: YASSER AL-ZAYYAT/Scanpix

Venemaa Föderaalne Kaitseteenistus on saanud üllatava meeskonnaliikme võrra rikkamaks – nimelt liitus meeskonnaga lumekakk nimega Buran, kelle ülesandeks on kaitsta Kremli müüre vareste eest.

Varesed on Kremlile kui turismiatraktsioonile paras nuhtlus ning samuti võivad nad oma pesitsusega hoone välimust kahjustada. Burani ülesandeks on tüütud linnud eemale peletada, olles elus peibutis, kes varesed kohale meelitab. «Kuna lumekakkusid siin ligidal ei ela, arvavad varesed, et ta on haige ja seetõttu kerge saak,» rääkis lindude hooldaja väljaandele henryclubs.com.

Seejärel võtab asja üle suuremat kasvu kassikakk nimega Filya, kes kaalub umbes kaks korda sama palju kui Buran, vahendas rt.com. Filya on juba 10-aastane staažikas turvamees ning suhtub rahvamassidesse kiinduvalt, mistõttu võib teda tihti fotosessioonidel kohata.

1,5 kilogrammi kaaluv ja 60 sentimeetrit pikk Buran toodi Venemaale juba 2020. aastal ning tänavu juulis tähistab ta oma esimest sünnipäeva. Rahvale näidati teda esimest korda aga alles tänavu, juuni alguses.

Kokku kuulub linnubrigaadi kuus lindu. Röövlindude üksus loodi 1983. aastal pilootprojektina. Meeskonnad teevad päevas kolm patrulli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles