Saa tuttavaks oma uue intelligentse õnnesümboliga

Raili Stina Reidla
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Peale kasside ja koerte kuuluvad lemmikute hulka ka ju kalad. Neid vahvaid vees elavaid tegelasi on olemas samamoodi igasugu erinevaid liike. Üheks põnevamaks ja menukamaks kalaks peetakse kuldkalasid. Ilmselt oleme me kõik kuulnud legende ja uskumusi kuldsete kalakeste kohta. Järgnevalt tutvustamegi sulle veidikene rohkem neid tegelasi

Kuldkalad kodustati umbes 2000 aastat tagasi. Toona olid nad peamiselt kasutusel dekoratiivkaladena tiikides. Neid peeti õnne ja edukuse sümboliks nning kalu omasid ainult valitud dünastia liikmed.

Kuldkala ei ole ajalooliselt olnud alati kuldne. Umbes 2000 aastat tagasi olid nad traditsiooniliselt hoopis hallikas-rohelised. Kuid mutatsioonid ja paljunemine on teinud oma töö. Nüüd ongi saavutatud nimele kohaselt kuldkollane toon.

Kuldkalad on tuntud oma hiigelsuurte silmade ja suurepärase kuulmise ning haistmise poolest. Kuldkala on enamasti 25-40 sentimeetri pikkune. Maailma suurim kuldkala oli umbes 45 sentimeetrit pikk ja kuulus Hollandist pärit mehele.

Kuldkalad on väga elutingimuste suhtes vähenõudlikud. Nad saavad suurepäraselt hakkama temperatuuri kõikumistega, pH taseme muutustega, häguse vee ja isegi madala hapnikusisaldusega vees. Nad on iseseisvad ja saavad ainult iseenda seltskonnas väga hästi hakkama.

Aga kui siiski on sul plaan lisaks kuldkalale võtta ka mõnest teisest liigist kala, siis ka see on talle sobilik. Kuldkala ei ole röövkala. Lisaks kõigele eelnevale on kuldkalad ka väga targad lemmikud. Uuringud on näidanud, et kuldkalu on võimalik õpetada vahet tegema Bachi ja Stravinsky loomingul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles