Lisatud retseptid ⟩ Muuda oma lemmiku pesupäev eriti luksuslikuks

Raili Stina Reidla
, suvereporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Aeg-ajalt endale hoolitsuste lubamine on hea nii välimusele kui ka hingele. Samamoodi võiksime hellitada ju ka oma lemmikloomi. Järgnevalt anname sulle paar ideed, millega oma lemmikut poputada.

Eeterlikel õlidel on palju tervendavaid toimeid nii inimestele kui ka meie neljajalgsetele sõpradele. Koerad, kellel on üldistunud ärevushäire, mürafoobiad või eraldusärevus, võivad abi saada aroomiteraapiast. Eriti on sellisel juhul abi levendliõlist.

Oluline on kasutada 100% looduslikke õlisid, mis oleks lemmikule ohutud. Loomulikult ei asenda need ravimeetodid kvaliteetset veterinaarravi ja enne eeterliku õli kasutamist soovitame tungivalt enne konsulteerida loomaarstiga.

Oma neljajalgsele koduseid hooldusvahendeid valmistades on oluline meeles pidada, et eeterlikud õlid võivad olla väga tugevad. Koerte haistmismeel on tunduvalt teravam, kui inimese oma. Neil on inimestest 40 korda rohkem haistmisretseptoreid. Ka mõned meie poolt väljatoodud retseptid sisaldavad eeterlikke õlisid, kuid ainult 100% naturaalseid ja väga loomasõbralikke.

RAHUSTAV KÄPAPALSAM

Valmistusaeg: 20 minutit

15 grammi mesilasvaha

1 supilusikas kookosõli

20 milliliitrit oliiviõli

2 tilka lavendliõli

2 tilka kummeliõli

2 tilka tsitronellaõli

Lisa klaaspurki mesilasvaha, kookosõli ja oliiviõli. Pane purk väiksemasse potti, mis on täidetud poolenisti veega, et tekiks veevann. Kuumuta tasasel tulel 10 minutit, samal ajal segades. Võta purk ettevaatlikult välja ja lase palsamil veidi jahtuda. Seejärel lisa kõik eeterlikud õlid ja sega ühtlaseks. Kui segu on täielikult jahtunud, kata purk kaanega. Sedasi säilib see vähemalt aasta. 

 

VANNIPALLID

Valmistusaeg: 10 minutit + 24 tundi tahenemist

3 supilusikat sulatatud kookosõli

10 tilka lavendliõli

1 tilk vabalt valitud looduslikku toiduvärvi (valikuline)

300 grammi söögisoodat

110 grammi Epsomi soola

70 grammi kaerahelbeid

Sega keskmise suurusega kausis kokku kookosõli, eeterlik õli ja toiduvärv (juhul, kui sa kasutad seda) kahe supilusikatäie külma veega, kuni segu on ühtlane. Lisa söögisooda, Epsomi sool ja kaerahelbed. Segu on üsna paks ja nõuab pikemat segamist. Hiljem peaks see saavutama niiske liiva konsistentsi. Tõsta segu lusikaga vabalt valitud vormidesse. Lase taheneda. Kokku peaksid sa saama umbes 12 vannipalli.

 

RAHUSTAV MASSAAŽIÕLI

Valmistusaeg: 5 minutit

125 milliliitrit taimeõli

1 tilk rosmariiniõli

1 tilk ingveriõli

1 tilk kummeliõli

Vala kõik koostisosad klaaspurki ja sega läbi. Seejärel sulge purk kaanega.

JAAPANI RIISIVEEHOOLITSUS

See hoolitsus järgib Jaapani ajaloolist juuksehoolduspraktikat ja on suurepärane viis oma lemmiku vanniaja lõpetamiseks.

Valmistusaeg: 35 minutit

2 supilusikat pruuni riisi

1 tilk rosmariiniõli

1 tilk tsitronellaõli

Esmalt loputa riisi mitu korda voolava vee all, et pesta maha kõik ebavajalikud ained. Lisa köögikombaini pestud riis koos 500 milliliitri veega ja sega. Riisivesi peab muutuma piimjaks. Vala segu kaussi ja lase sel pool tundi seista. Vala lehtri ja sõela abiga riisivesi pihustuspudelisse. Ülejäänud riisiterad võid ära visata. Lisa ülejäänud eeterlikud õlid ja loksuta segamiseks.

HEA TEADA: Riisivesi võib aidata ka kõhuhädade ja kõhulahtisuse korral.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles