Puulatva põgenenud karupoeg kutsus inimhäälega nuttes oma ema appi

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Karupoeg
Karupoeg Foto: Shutterstock

Sahhalini elanikud olid tunnistajaks liigutavale juhtumile, mis Russkoje järve ääres aset leidis. Pisike karupoeg kaotas oma ema silmist ja ronis tuttava silueti nägemiseks kümnemeetrise kuuse tippu. Ta nuttis valjult nagu väike laps ja tema läbilõikav kisa pani inimesed muretsema.

Karupoega märgati järve kaldal 6. juuni pärastlõunal. Ta nägi välja rohkem nagu kutsikas: paks karv, lühikesed jalad ja õnnetu näoilme. Automootoritest ehmununa ronis ta kiiresti puulatva.

Pealtvaataja sõnul ronis ta puu otsa kiiresti nagu kass. «Ta karjus valjusti ja kutsus oma ema. Et niigi hirmunud loom viga ei saaks, lülitasime automootori välja ja lihtsalt filmisime vaikselt.» Kõige olulisem reegel sellise loomabeebiga kohtudes on mitte talle läheneda ega toita. Ema ei lase oma poegadel kunagi kaugele minna ja kui ta näeb oma poegi ohus olevatena, ründab kõhkluseta. «Varsti karupoeg rahunes, ronis alla ja kadus metsa,» rääkisid pealtnägijad uudisteagentuurile KP-Sahhalin.

«Emakaru käitumisel on kaks võimalust – ta kas ründab inimest, kõrvaldades seeläbi järglasi ähvardava ohu, või peidab end lähedal asuvasse metsa ja ootab karupoja juurde naasmiseks ohu möödumist. Seda juhtub üsna tihti. Tõenäoliselt oli see teine ​​stsenaarium, mis siin toimus. Sellest hoolimata saadeti teave metsandusinimestele ala uurimiseks metsloomade järelevalve raames,» ütles piirkondlik metsandus- ja jahindusagentuuri pressiteenistus.

Metsamehed rõhutasid, et kui märkad puu otsas karjuvat väikest kiskjat, tuleb temast võimalikult kiiresti eemalduda ja lubada loomaemal oma poeg ära kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles