Valgamaal inimestelt abi otsima läinud mäger sai uue võimaluse elule

lemmik.postimees.ee
Copy
Āpsis.
Āpsis. Foto: Loomapäästegrupp MTÜ/Facebook

Loomapäästegrupp võttis oma hoole alla väga kehvas seisus mägra, kes öösel inimese kuuri alla puges.

Halvas seisus, haiged või vigastatud metsloomad/linnud tulevad järjest rohkem inimese juurest abi otsima. Nii ka tänase loo peategelane, Valgamaal kuuri peitunud mäger.

Õnneks teda märgati kohe hommikul ja anti Loomapäästegrupile teada. Kui alguses jäi kohale sõitnud loomapäästjatele tunne, et nad on hiljaks jäänud, siis õnneks nii see polnud. «Nii rahulikku täiskasvanud metslooma pole minu silmad veel tegelikult näinud. Ta ei osutanud erilist vastupanu, ega üritanud meid isegi mitte rünnata, mis näitas juba seda, et tal oli valus ja väga halb olla,» kirjeldas mägra olukorda loomapäästja Lenel Luhtaru.

Haavatud mäger.
Haavatud mäger. Foto: Loomapäästegrupp MTÜ / Facebook

Kuuri alla pugenud tõbine mäger pandi ruttu puuri ja viidi kliinikusse, et selgust saada, mis tal viga on. Ilmnes, et mägraonul on kärntõbi, parasiidid, erinevad haavad nii kehal kui ka ninal, üks käpapadi on katki, kerge alatoitumus ning ka maksanäitajad natuke liiga kõrged. Õnneks kõik see on aga ravitav ja ta sai uue võimaluse elule. Nüüd on tal vaja veel tublilt kosuda, oodata haavade paranemist ja mõne aja pärast saab ta tagasi sinna, kuhu ta kuulub.

Kliinikusse toimetatud mäger.
Kliinikusse toimetatud mäger. Foto: Loomapäästegrupp MTÜ / Facebook

Kuna iga sellise kliiniku külastusega kaasnevad ka arved, siis palub Loomapäästegrupp heade inimeste abi nende maksmisel:

Loomapäästegrupp MTÜ EE437700771003183318

või annetustelefonile helistades:

  • 900 1313 (5.-)
  • 900 1414 (10.-)
  • 900 2323 (25.-)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles