Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Sünge vaatepilt: möödujad leidsid Viitna bussipeatusest vannis lebava kassi (3)

Kass Viitna bussipeatuses.
Kass Viitna bussipeatuses. Foto: Heiki Valner/Facebook

Loomapäästjad olid nädalavahetusel tunnistajaks tavatule vaatepildile, kui juhuslikud möödujad andsid neile teada Viitna bussipeatuses sinises plastikvannis lebavast kassist ja lisasid selle juurde ka pildi.

Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner ütles Lemmikule antud kommentaaris, et on ebaselge, kuidas ja miks kass vanniga bussipeatusesse sattus.

Leiust teatajad olid arvamusel, et kass oli saanud autolt löögi ja jäetud bussipeatusesse abi ootama. Valner spekuleerib, et kass oli bussipeatuses ilma söögi-joogita viibinud mitu päeva. «Ta on vana ja pime. Ta on olnud seal täiesti näljas, söönud rohtu ja veterinaari juures oksendas seda välja, vaene loom pidi midagigi sööma,» kirjeldas ta looma olukorda.

Valneri sõnul on loom väga vana ja viletsas seisus, vajab ravimeid ning temaga tuleb vaeva näha. «Tahan loota, et see inimene mõtles, et äkki keegi võtab ta sealt bussipeatusest kaasa, aga oma lemmikut niimoodi reeta...» arutles Valner. 

Hüljatud kassi lool näib olema aga positiivne lõpp, sest loomapäästegrupiga võttis ühendust naine, kelle juures kosub teisigi eakaid kasse ja kes on nõus temaga tegelema.

Nädalavahetusel püüdis loomapäästegrupi tähelepanu veel teinegi punane kass, kes oli saanud Kose-Ristil autolt löögi. Valnerile teadaolevalt sõitnud juht pidurdamata sündmuspaigalt minema, aga kinni pidas tema järel sõitnud masin, kes kiisu teelt ära toimetas.

Kose-Ristil auto alla jäänud kass Uku.
Kose-Ristil auto alla jäänud kass Uku. Foto: Heiki Valner/Facebook

Kass, kel nimeks Uku, sai Loomade Kiirabi Kliinikus kiiresti vajaliku erakorralise abi, tal tuvastati alumise lõualuu murd, ja lugu lõppes hästi, sest kiiresti leiti sotsiaalmeedia abil üles ka Uku murelik perenaine.

Tagasi üles