Omniva leidis anonüümselt postiga teele pandud teo omaniku

lemmik.postimees.ee
Copy
Postiga teele pandud tigu.
Postiga teele pandud tigu. Foto: Omniva/Facebook

Omniva palus sotsiaalmeedias abi anonüümses pakis sorteerimiskeskusesse saabunud teo omaniku tuvastamisel.

«Niimoodi loomi pakiga saata muidugi ei tohi, palume seda enam mitte teha, aga hetkel on kõige tähtsam, et loom jõuaks omanikuni!» seisis postituses, mille alla palutakse jätta vihjeid.

Otsingud andsid tulemusi ja praeguseks on Omniva kommunikatsiooni- ja turundusspetsialisti Anette Lõhmuse sõnul teo omanik leitud ning Omniva korraldab omalt poolt loomale turvalise transpordi omanikuni.

Tigu oli Lõhmuse sõnul pakendatud väga väikesesse plastiktopsi, kuhu olid torgatud mõned augud. Tops oli omakorda pandud pagaritoodete jaoks mõeldud paberkotti, millel ei olnud saaja ega saatja andmeid.

«Kuna tigu oli sunnitud väga kitsastesse ja kehvadesse tingimustesse, siis oli loom üsna täbaras seisus. Asjatundjate nõuannete abil tagasid Omniva töötajad teole siiski paremad tingimused ning paistab, et nüüd tunneb ta end juba paremini,» ütles ta.

Kuidas üldse saab pakki teele panna nii, et pole ei saaja ega saatja andmeid peal? Lõhmuse sõnul saab anonüümse paki teele panna siis, kui saaja vormistab selle pakiautomaadi juures, aga ei kirjuta pakile saaja ega saatja andmeid ega kleebi pakile automaadi poolt väljastatud aadresskaarti. Samuti on võimalik, et aadresskaart läheb transpordi käigus kaotsi, kui tegemist on kehva pakendiga, kuhu kaart korralikult ei kleepu.

Elusloomade postiga saatmine on keelatud ning seda ei tohiks teha. Lisaks tuletab juhtum Lõhmuse sõnul meelde ka seda, et igale saadetisele peaks kindlasti ka füüsiliselt olema peale märgitud saaja ja/või saatja nimi ja telefoninumber, et vajadusel oleks võimalik saadetise omanikuga kontakteeruda.

Viimati toimus sarnane juhtum 2019. aasta oktoobris, kui samuti avastati andmeteta paki seest elav tigu. Tookord leiti teo samuti omanik sotsiaalmeedia abiga üles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles