Liechtensteini vürsti kahtlustatakse Euroopa suurima karu tapmises

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
17-aastane karu Arthur 2019. aastal Rumeenias.
17-aastane karu Arthur 2019. aastal Rumeenias. Foto: Agent Green/AP/Scanpix

Keskkonnaaktivistide väitel lasi vürst Emanuel von und zu Liechtenstein maha Euroopa suurima karu. Rumeenia politsei on juhtunuga seoses algatanud uurimise.

Rumeenia politsei uurib vürst Emanuel von und zu Liechtensteiniga seotud salaküttimise juhtumit, kus viimane väidetavalt kogemata tappis Euroopa suurima karu.

Keskkonnaorganisatsiooni Agent Green sõnul oli vürstile antud luba tappa Transilvaania Karpaatides Ojdula külas emakaru, kes oli kohalikele elanikele peavalu valmistanud. «Tegelikult ei tapnud vürst karu, kes probleeme põhjustas, vaid metsasügavustes elanud isakaru Arthuri, kes elas loodukaitsealal ja keda olime juba pikka aega jälginud. Ta polnud kunagi inimesi häirinud,» seisis organisatsiooni pressiteates.

Agent Greeni teatel lasti karu maha 13. märtsil ning tegu oli Rumeenia ning arvatavasti kogu Euroopa suurima karuga. Väidetavalt on The Associated Press näinud ka jahidokumente, mis kinnitavad Arthuri tapmist ja seda, et vürst maksis karu laskmise eest 7000 eurot.

Organisatsiooni presidendi Gabriel Pauni sõnul on arusaamatu, kuidas sai vürst väiksema emakaru segi ajada hiiglasliku isakaruga. «On selge, et vürst ei teinud seda kogemata ning lasi karu maha meelega, sooviga ta endale trofeena koju seinale riputada,» ütles ta.

Vürst ise on jäänud meediaväljaannetele kättesaamatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles