VIDEO ⟩ Vaata, milline näeb välja Eesti suurim loomadest tühjaks jäänud karusloomafarm (7)

lemmik.postimees.ee
Copy
Rebane puuris. Pilt on illustreeriv.
Rebane puuris. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Haruldased droonikaadrid annavad ülevaate Karjaküla karusloomafarmist, kus peeti kunagi 170 000 rebast ja naaritsat. Tänaseks on farm tänu loomakaitsjate pingutusele loomadest tühi ja peatanud tegevuse.

«Nende kaadrite vaatamine tekitab kõhedust ja paneb mõtlema, mida tuhanded rebased ja naaritsad pidid nendes pisikestes traatpuurides läbi elama. Arvestades nii riigikogu liikmete kui ka avalikkuse üha suurenevat toetust selle julma tööstusharu keelustamisele, usume, et sel kevadel võetakse see loomasõbralik seadus lõpuks vastu,» kommenteeris loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad president Kristina Mering.

Karusloomafarmide keelustamise eelnõu läbis möödunud aasta oktoobris riigikogu suures saalis edukalt esimese lugemise. Kui kunagi kasvatati Eestis karusnaha tarbeks ca 200 000 looma, siis praeguseks on põllumajandus- ja toiduameti andmete kohaselt alles vaid alla tuhande looma ning enamik karusloomakasvatusi on teada andnud, et on uksi sulgemas.

Kantar Emori märtsikuises uuringus selgus, et karusloomafarmide keelustamist toetab 75 protsenti Eesti elanikest.

Nähtamatud Loomad algatas ka petitsiooni, et keelustada karusloomafarmid Eestis, millele on oma allkirja andnud juba 13 500 inimest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles