PÄEVAKÄPP Kodu otsib surmasuust pääsenud Õnneseen

lemmik.postimees.ee
Copy
Õnneseen.
Õnneseen. Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Õnneseen on pärit ühest Harjumaa külast, kus igal kevadel sünnivad uued kodutud kassipojad, kes talveks vikerkaare taha lähevad.

See pole kahjuks ainus koht Eestis kus seda peetakse «asjade loomulikuks ringkäiguks». Õnneseent peeti ka juba «minejaks», keegi ei arvanud, et ta talve üle elab. Üks inimene, kellele kassipoiss oli silma jäänud, ei suutnud seda aga enam pealt vaadata ning võttis ühendust turvakoduga.

Kliinikus selgus, et kassipoisi seisukord oli väga vilets: verenäitajad olid korrast ära, suust tilkus mäda. Õnneks ravi toimis ning nüüdseks on kassike niipalju kosunud, et ta õnnestus tuua Turvakodusse, kus ta päris oma kodu otsib.

Õnneseen ei ole veel «paikursustele» astunud, kuid ta teeb iga päev suuri edusamme, et inimesega harjuda. Kui esialgu peitis õnnetu Õnneseen end pesas, siis nüüd on hakanud kassike juba elu nautima. Tihti avastame Õnneseene elus esimest korda muretult pallikest veeretamas, teiste kassidega põrandal end sirutamas ja uudishimulikult uusi asju avastamas.

Turvakodu kogemuse põhjal enamus tänavalt tulnud kasse avab headuse ja armastuse peale oma südame ning oma kodus läheb inimesega harjumine alati kiiremini. Õnneseen vajaks rahulikku ja hella kodu võimalikult kiiresti, sest on nii palju vintsutusi läbi elanud. Küll siis päriskodus saaks sellest elus esimest korda muretult palli veeretavast kassist ka elus esimest korda paitusi nautiv kassike.

Õnneseenele otsa vaadates teame, et ka tema sees on peidus Paikass – Neljakäpaline Hingeke, kes tahab anda ja vastu võtta armastust. Kunagi oli ka Õnneseen armas kassipoeg, kellest normaalsetes oludes oleks algusest peale saanud usaldav sülekass. Polnud tema valik sündida maailma, kus kodutud loomad sageli võrduvad prügikasti kõrval vedeleva rämpsuga.

Kui sooviksid talle kodu pakkuda, siis palun võta meiega ühendust aadressil info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles