FOTO ⟩ Vasikas jalutab koos peremehega rannal ja peab end koeraks

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Peanut koos koertega rannal jalutamas.
Peanut koos koertega rannal jalutamas. Foto: Edward Foy / SWNS.COM / Scanpix

Rannal jalutav vasikas pole just igapäevane nähtus, isegi mitte Austraalias. Koos koertega üles kasvanud vasikas aga sellega just pilke püüab.

Orvuks jäänud lihaveise vasikas nimega Peanut elab koos omanik Edward Foy ja tema kuue koeraga suurel mereäärsel maa-alal Austraalia lääneosas, kus kõik üheskoos iga päev ka jalutamas käivad.

Praeguseks kolmekuuse vasika ema hukkus autoõnnetuses ning Foy leidis mõlemad otse sündmuspaigalt. Vasikas oli ema külge veel nabanööriga ühendatud. Edward mässis vasika teki sisse, pani autosse ja tõi koju, ning seal koos koertega elades on Peanut oma uute sõprade harjumused omaks võtnud, pidades ennast nüüd samuti koeraks.

Peanut.
Peanut. Foto: Edward Foy / SWNS.COM/ Scanpix

Edward joodab vasikat iga päev 2–3 korda päevas hiigelsuurest «lutipudelist», kust loom joob päeva peale kuni 16 liitrit spetsiaalset veistele mõeldud jooki, mis läheb Foyle maksma 250 dollarit kuus, vahendas kohalik uudistesaade Studio 10. «Ta on seda väärt!» on Foy seejuures veendunud.

Praegu on Peanut veel noor, kuid ta on siiski lihaveis ning võib kasvada kuni 800 kilogrammi kaaluvaks loomaks, kuid peremees sellepärast sugugi ei muretse. Küll aga muretseb ta veidi sarvede pärast, mis veisele kasvavad, kuid samas ei taha ta neid ka eemaldada, rääkis Edward uudistesaatele.

Peanut jalutamas.
Peanut jalutamas. Foto: Edward Foy / SWNS.COM/ Scanpix

Peanut on omandanud väga head kombed ja peab end hästi üleval. «Ta peab end koeraks,» sõnas peremees ning lisas, et vasikale meeldib koos koertega näiteks palli taga ajada.

Nime Peanut (tõlkes pähkel – toim) sai vasikas tänu mügarikule oma seljal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles